Boek
Nederlands

BAM : een reis van niets naar niets

+1
BAM : een reis van niets naar niets
×
BAM : een reis van niets naar niets BAM : een reis van niets naar niets

BAM : een reis van niets naar niets

Genre:
Jelle Brandt Corstius onderneemt met Aldo van den Broek en Fabian Hahne een treinreis langs de spoorlijn met de magische naam ‘Bajkal-Amoer Magistrale’: de BAM. Samen leggen ze 4287 kilometer af door een sterk veranderd – en ijskoud – Rusland.
Titel
BAM : een reis van niets naar niets
Auteur
Jelle Brandt Corstius
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Das Mag Uitgevers, 2019
130 p. : ill.
ISBN
9789493168046 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Jelle Brandt Corstius (1978) ontdekte op zijn achtste in de atlas het verre Siberië. Hij raakte gefascineerd door de grote afstanden en de leegte van het gebied. Vooral de spoorlijnen prikkelde zijn verbeelding. Wie woonden daar en hoe leefden ze? In de atlas staat de Bajkal-Amoer Magistrale (BAM) spoorlijn ingetekend, 700 km ten noorden van de Trans-Siberië Expres. Aanleg van de BAM begon in de jaren dertig. De ontberingen en de slechte behandeling eisten ontelbare slachtoffers onder de dwangarbeiders. Pas in de jaren zeventig werd de lijn voltooid. Dertig jaar later maakt Brandt Corstius met twee vrienden de reis: kunstenaar Aldo van den Broek (1985) en grafisch ontwerper Fabian Hahne (1985). Ruim 4000 km lang door het onherbergzame en ijskoude gebied. Onderweg ontmoeten ze vele Russen en leren ze omgaan met de absurdistische Russische werkelijkheid. Brandt Corstius schrijft met veel humor en mededogen. Zijn stijl is fris en helder. Het boek is geïllustreerd met schilderijen van Van…Lees verder

Over Jelle Brandt Corstius

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vera de Kok

Jelle Brandt Corstius (Bloemendaal, 9 april 1978) is een Nederlands journalist en correspondent, Ruslandkenner, publicist en programmamaker. Hij is de zoon van schrijver Hugo Brandt Corstius en een broer van columniste Aaf Brandt Corstius.

Loopbaan

Brandt Corstius, telg uit het geslacht Corstius, volgde van 1990 tot 1996 het VWO aan het Amsterdams Lyceum en ging daarna voor een jaar naar het Elizabethtown College in Pennsylvania. Van 1997 tot 2003 studeerde hij geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. In Groningen was hij lid van de studentenvereniging A.S.V. Dizkartes.

Brandt Corstius was van 2002 tot 2005 redacteur voor de talkshow Barend & Van Dorp. Hij woonde van 2005 tot 2010 in Moskou, waar hij correspondent was voor Trouw, De Standaard en mensenrechtenmagazine Wordt Vervolgd.

In 2009 maakte Brandt Corstius voor de VPRO de televisieserie Van Moskou to…Lees verder op Wikipedia