Dwarsligger
Nederlands

As in tas ; En we noemen hem

+1
As in tas ; En we noemen hem
×
As in tas ; En we noemen hem As in tas ; En we noemen hem
In de reeks:
Genre:
Twee verhalen in keerdruk: het verslag van Jelle Brandt Corstius van zijn fietstocht naar de Middellandse Zee om de as van zijn vader daar te verstrooien ende zoektocht van Marjolijn van Heemstra naar het ware verhaal van het brein achter een aanslag op drie 'foute Nederlanders' in 1946.
Bevat
Titel
As in tas ; En we noemen hem
Auteur
Jelle Brandt Corstius Marjolijn Van Heemstra
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Dwarsligger, © 2018
193, 293 p. ; 12 cm
Aantekening
Keerdruk
ISBN
9789049806583 (paperback)

Besprekingen

Dwarsligger met twee verhalen in keerdruk. In 'En we noemen hen' volgen we de zoektocht van Marjolijn van Heemstra naar het ware verhaal achter de man die op Sinterklaasavond 1946 een bomaanslag pleegt in Den Haag, waarbij drie 'foute Nederlanders’ om het leven komen. Deze man is een verre oom van de auteur, ook wel 'bommenneef' genoemd. Naarmate er meer feiten boven tafel komen, rijst ook steeds meer de vraag: wat voor iemand was deze man en wat is er precies gebeurd op die Sinterklaasavond? Mooi geschreven en boeiend tot het einde. Nominatie Inktaap 2019. In 'As in tas' beschrijft Jelle, zoon van Hugo Brandt Corstius, zijn fietstocht van twee weken naar de Middellandse Zee om daar de as van zijn vader uit te strooien. De tocht is herkenbaar voor de langeafstandsfietser, maar het gaat vooral om de persoonlijke herinneringen van de auteur aan zijn bijzondere vader. Een mooi, prettig lezend, maar vooral aangrijpend reisverhaal, dat je ondanks de persoonlijke teint in een adem uitleest.

Over Jelle Brandt Corstius

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vera de Kok

Jelle Brandt Corstius (Bloemendaal, 9 april 1978) is een Nederlands journalist en correspondent, Ruslandkenner, publicist en programmamaker. Hij is de zoon van schrijver Hugo Brandt Corstius en een broer van columniste Aaf Brandt Corstius.

Loopbaan

Brandt Corstius, telg uit het geslacht Corstius, volgde van 1990 tot 1996 het VWO aan het Amsterdams Lyceum en ging daarna voor een jaar naar het Elizabethtown College in Pennsylvania. Van 1997 tot 2003 studeerde hij geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. In Groningen was hij lid van de studentenvereniging A.S.V. Dizkartes.

Brandt Corstius was van 2002 tot 2005 redacteur voor de talkshow Barend & Van Dorp. Hij woonde van 2005 tot 2010 in Moskou, waar hij correspondent was voor Trouw, De Standaard en mensenrechtenmagazine Wordt Vervolgd.

In 2009 maakte Brandt Corstius voor de VPRO de televisieserie Van Moskou to…Lees verder op Wikipedia

Suggesties