Boek
Engels

The thirst

Jo Nesbø (auteur), Neil Smith (vertaler)
Dorstig is de moordenaar die achter elkaar vrouwen vermoord en ook detective Harry Hole, die de jacht op de man opent.
Titel
The thirst
Auteur
Jo Nesbø
Vertaler
Neil Smith (vertaler scandinavische thrillers)
Taal
Engels
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Tørst
Uitgever
London: Harvill Secker, 2017
538 p.
ISBN
9781911215288 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Dorstig: dat is de moordenaar die op gewelddadige manier een aantal vrouwen vermoordt. En dat is ook Harry Hole*, de beroemde detective die al snel bij de zaak betrokken raakt. Hij moet en zal deze moordenaar pakken, voordat hij weer toeslaat. Dit verhaal is in drie delen opgedeeld. Deel 1 en 2 zijn spannend, ook al weet je al snel als lezer wie de dader is. Het gaat vooral om het spel dat gespeeld wordt tussen moordenaar en detective. Bovendien weet de schrijver de suggestie te wekken, dat de moordenaar overal op de loer ligt. Deel drie van dit dikke boek is te langdradig. Er wordt te veel uitgelegd en bovendien wordt er nog een stuk aan het verhaal vastgeknoopt, terwijl je als lezer dacht dat alles al was opgelost. De schrijver zet je daardoor wel op het verkeerde been maar de spanningsboog wordt erg lang. Desondanks is dit boek een pageturner van de eerste orde en krijg je als lezer dorst naar meer. Het Engels is niet al te moeilijk dus ook aanbevolen voor Nederlandstalige lezers.

Over Jo Nesbø

Jo Nesbø (Oslo, 29 maart 1960) is een Noors popmuzikant bij de in eigen land zeer bekende band Di Derre, en schrijver van misdaadverhalen en kinderboeken. Het hoofdpersonage van zijn verhalen is de aan drank verslaafde detective Harry Hole.

Nesbø heeft economie gestudeerd aan de Norges Handelshøyskole in Bergen. In zijn jeugd speelde hij samen met zijn jongere broer Knut, betaald voetbal voor Molde FK. Problemen met zijn kruisbanden in beide knieën maakte een voortijdig einde aan een profcarrière.

Nesbø ontving de Rivertonprisen, een jaarlijkse prijs voor de beste literaire thriller in Noorwegen en de Glazen Sleutel, een jaarlijkse prijs voor de beste literaire thriller in Scandinavië voor zijn boek Vleermuisman.

Bibliografie

De Nederlandse vertalingen zijn van Annelies de Vroom.

Harry Hole-reeks:

  1. Flaggermusmannen (1997); "De vleermuisman" (1997) en (2011)
  2. Kakerlakken…Lees verder op Wikipedia