Extremely loud & incredibly close

Extremely loud & incredibly close

Wanneer een 9-jarige jongen in New York op zoek gaat naar informatie over zijn vader, die bij de aanslag op 11 september 2001 is omgekomen, vindt hij iets anders dan hij verwachtte.
Titel
Extremely loud & incredibly close
Auteur
Jonathan Safran Foer
Taal
Engels
Parallelle titel
Extremely loud and incredibly close
Uitgever
London: Penguin, 2006 | Andere uitgaves
326 p. : ill.
ISBN
0-141-02518-2 (paperback) 9780141025186 (paperback) 9780141012698 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Oscar Schell is pacifist, uitvinder, onderzoeker, ontwerper van sieraden, acteur, verzamelaar en brievenschrijver; hij is pas negen jaar, ontzettend eigenzinnig, geniaal, naïef en bedroefd; hij is op zoek naar de betekenis van een sleutel die hij vindt in de kledingkast van zijn vader, die aan het begin van het boek omkomt bij de aanslag op de Twin Towers op 11 september 2001. Zijn zoektocht door heel New York brengt hem in contact met veel intrigerende mensen onder wie een oude man die niet spreekt maar heel zijn leven brieven stuurt aan een zoon die hij nooit ziet. Met veel humor en inventiviteit geschreven; dit boek blijft verrassen. Oscar en zijn vrienden zijn onvergetelijke creaties; veel lezers zullen dit een 'Catcher in the rye' voor de 21e eeuw vinden. Op originele wijze geïllustreerd met foto’s, typografische stunts, bijna lege pagina’s, enz, dit is de lang verwachte tweede roman van de briljante jonge Amerikaanse schrijver die reeds furore maakte met 'Everything is illuminat…Lees verder

Over Jonathan Safran Foer

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Jonathan Safran Foer (Washington D.C., 21 februari 1977) is een Joods-Amerikaanse schrijver. Hij woont in Brooklyn, New York en was tot 2013 getrouwd met de schrijfster Nicole Krauss.

Hij redigeerde A Convergence of Birds, en zijn verhalen zijn gepubliceerd in de Paris Review en de The New Yorker.

Zijn eerste roman, Everything is Illuminated (Alles is verlicht), werd uitgegeven in 2002. Het verscheen al snel in de internationale bestsellerslijsten en won verschillende literaire prijzen, waaronder de National Jewish Book Award en de Guardian First Book Award. Een eerdere versie van het boek (The Very Rigid Search, The New Yorker, 18 juni 2001) werd verfilmd door Liev Schreiber in 2005.

Everything is Illuminated beschrijft een hopeloze zoektocht naar de wortels van de grootvader van de verteller. Met een vage foto op zak reist hij naar Oekraïne om op zoek te gaan naar de mensen die zijn grootvader tij…Lees verder op Wikipedia