De naakte waarheid : body bullshit ont(k)leed

+1
De naakte waarheid : body bullshit ont(k)leed
×
De naakte waarheid : body bullshit ont(k)leed De naakte waarheid : body bullshit ont(k)leed

De naakte waarheid : body bullshit ont(k)leed

Bespreking per lichaamsdeel van de schoonheidsidealen waar vrouwen volgens hun eigen mening en die van mannen aan 'moeten' voldoen.
Titel
De naakte waarheid : body bullshit ont(k)leed
Auteur
Jozefien Daelemans
Taal
Nederlands
Parallelle titel
De naakte waarheid
Uitgever
Antwerpen: Horizon, 2019
239 p. : ill.
ISBN
9789492159519 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Vrouwen moeten voldoen aan allerlei geschreven en ongeschreven regels als het gaat om hun lichaam en kleding. Ze moeten hun benen, oksels en schaamhaar scheren, hoge hakken dragen, niet te dik en niet te dun zijn, geen te kort rokje dragen et cetera. Iedereen heeft een mening over wat vrouwen wel en niet met hun lichaam mogen doen. Dat maakt veel vrouwen onzeker. De auteur van dit boek is hoofdredactrice van het feministische, Belgische Charlie Magazine. In dit boek gaat ze in op de herkomst van alle regels waar vrouwen mee te maken hebben. Ze doet dat in twaalf hoofdstukken die elk een lichaamsdeel behandelen: voeten, benen, vagina, kont, mond et cetera. Ze baseert zich op allerlei onderzoek en persoonlijke getuigenissen. Zo lezen we dat hoge hakken vroeger gedragen werden door Perzische soldaten en Lodewijk XIV en mannen om hem heen; later deden vrouwen dat ook waarna mannen ervan afstapten. Prettig leesbaar, intelligent, scherp, grappig en informatief boek voor vrouwen op zoek naar…Lees verder

Over Jozefien Daelemans

Jozefien Daelemans (1979) is een Belgische journaliste en schrijfster.

Biografie

Daelemans studeerde beeldende kunsten aan Sint-Lucas te Antwerpen. In 2001 werd ze illustrator en vormgever bij Sanoma Magazines en later ook artdirector.

In 2014 richtte ze Charlie Magazine op en werd er hoofdredactrice met een team freelancers. Op 9 maart 2017 kwam ze openhartig aan het woord in Zwijgen is geen optie met een tweede interview op 8 mei 2019. Eind 2019 werd het magazine stopgezet.

In 2020 ging ze aan de slag als columniste bij De Standaard en verzorgt onder de naam Roxie ook een striprubriek in Het Nieuwsblad.

Bibliografie

  • 2019: De naakte waarheid: bodybullshit ont(k)leed

Externe link

  • Webstek van Jozefien Daelemans
Lees verder op Wikipedia