Boek
Nederlands

Onbreekbaar

Kami Garcia (auteur), Willeke Lempens (vertaler)
+1
Onbreekbaar
×
Onbreekbaar Onbreekbaar
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Kennedy's moeder is gedood door een geest. Kennedy (17, ik-figuur) moet haar moeder opvolgen als geestenjager. Samen met nog vier jonge geestenjagers gaat Kennedy de strijd aan met de demon Andras. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Onbreekbaar
Auteur
Kami Garcia
Vertaler
Willeke Lempens
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Unbreakable
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Full Moon, 2014
272 p.
ISBN
9789048820412 (paperback)

Besprekingen

Na het succes van Beautiful creatures, een samenwerking met Margaret Stohl, besluit Kami Garcia het solo te proberen met ‘Het legioen’. In deze reeks volgen we Kennedy Waters en haar team van spokenjagers.
Kennedy is een doodgewone tiener tot ze ontdekt dat de dood van haar moeder geen natuurlijke oorzaak heeft. Haar moeder maakte namelijk deel uit van het Legioen van de Zwarte Duif, dat spoken opjaagt en vernietigt. Het Legioen heeft zich de toorn van een machtige demon op de hals gehaald die er via zijn spokenleger in geslaagd is Kennedy's moeder op te sporen en te doden, net als de vier andere leden van het verbond. De opvolgers zijn een stelletje tieners, onder wie twee knappe tweelingbroers, een vijftienjarige whizzkid met de bijnaam ‘Priest’ en de cynische Alara. Zij proberen Kennedy ervan te overtuigen dat ook zij is voorbestemd om deel uit te maken van het Legioen, haar moeder te wreken en de wereld te redden…
Wie spokenjagers zegt, denkt Ghostbusters. …Lees verder
Op een dag treft de 17-jarige Kennedy (ik-figuur) haar moeder thuis dood aan. Vier weken later word Kennedy belaagd door een geest en beseft ze dat haar moeder geen natuurlijke dood is gestorven. Ze gaat mee met de knappe tweelingbroers Lukas en Jared die haar zijn komen redden. Zij vertellen haar dat ze als opvolger van haar moeder deel uitmaakt van het Legioen van de Zwarte Duif. Met de vier nog jonge leden van dit genootschap gaat Kennedy de strijd aan met de demon Andras. Dit spannende en romantische eerste deel van de paranormale young adult reeks ‘Het Legioen’ is de eerste soloroman van de auteur. Eerder schreef zij samen met Margaret Stohl o.a. de bestsellerreeks 'Beautiful Creatures'. De korte, vlot leesbare hoofdstukken komen wat haastig over. Er lijkt te weinig tijd te zijn om de hoofdpersonen echt goed te leren kennen. De spannende confrontaties met verschillende soorten geesten op allerlei griezelige plaatsen komen het beste uit de verf. Het boek eindigt met een spannende …Lees verder

Onbreekbaar

Van het Legioen had Kennedy Waters nog nooit gehoord voordat ze haar moeder thuis dood aantrof en twee mysterieuze jongens binnenvallen en de boosaardige geest vernietigen die daarvoor verantwoordelijk is. Veel tijd om kennis te maken met de tweeling Jared en Lukas Lockhart is er niet voordat het huis door alle aanwezige paranormale kracht gewoonweg ontploft. Met dit spectaculaire begin is de toon voor het verhaal meteen gezet. Hoewel Kennedy tot dan geloofde dat ze een redelijk normaal bestaan had geleid, blijkt niets minder waar. Ze gaat met de jongens mee in hun busje, naar de schuilplaats van het Legioen van de Zwarte Duif, een geheime club geestenjagers waarvan haar moeder lid was en wiens plaats ze nu moet innemen. Ze leert al snel de nodige wapens hanteren en maakt kennis met haar eigen buitengewone krachten. Met de andere vier jongeren gaat ze op zoek naar een middel om de wereld te beschermen tegen een wraakzuchtige demon.

'Onbreekbaar' is het eerste deel in de …Lees verder

Over Kami Garcia

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Kami Garcia (25 maart 1972) is een Amerikaanse schrijfster van onder andere Beautiful Creatures. Zij groeide op in Washington D.C., waar zij na haar opleiding werkzaam was in het onderwijs totdat ze verhuisde naar Los Angeles.

Caster Chronicles

Samen met Margaret Stohl schreef zij de zogenaamde Caster Chronicles, waarvan Beautiful Creatures (2009) het eerste deel is. Deze boekenserie wordt geschaard onder de genres young adult en fantasy. De boeken spelen zich af in het fictieve plaatsje Gatling, South Carolina, rondom een groep bewoners, vrienden, heksen (in de boeken 'casters' genoemd) en andere magische wezens. Het eerste deel werd een bestseller en stond op de New York Times-bestsellerlijst. Het boek is vertaald in 39 talen en uitgegeven in 50 landen. In 2013 is het boek verfilmd.

Tot en met 2012 zijn er vier boeken en één novelle (deze laatste als e-boek) verschenen in de serie.

Lees verder op Wikipedia