Boek
Nederlands

(S)Toverij met frieten

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
+1
(S)Toverij met frieten
×
(S)Toverij met frieten (S)Toverij met frieten
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Mona (ik-persoon) gaat een weekendje logeren bij opa en oma. Ze helpt hen graag in de frituur. Maar het bestaan van de frituur wordt bedreigd. Een rijke zakenman wil de frituur slopen en er dure appartementen bouwen. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
(S)Toverij met frieten
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Stoverij met frieten
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2021
158 p. : ill.
ISBN
9789089249678 (hardback)

Besprekingen

Een nieuw verhaal van de populaire Belgische veelschrijver die sinds 1986 meer dan 150 kinder- en jeugdboeken heeft geschreven. De titel ‘(S)toverij’ geeft al weg dat er wat magie aan te pas zal komen in dit verder oer-Belgisch verhaal over Frituur Sunshine, eigendom van de oma en opa van Mona (ik-persoon). Hedendaagse thematiek is overduidelijk aanwezig in de overnamepoging van vastgoedmagnaat Rupert Vrominck die een enorm appartementengebouw op de plek van de Frituur wil gaan bouwen. Spannend, humoristisch verhaal. In vier dagen en 44 korte hoofdstukken overwinnen De Frituur en De Magie. Naast een kleurrijk voorplat zijn er paginagrote illustraties in grijstinten die het verhaal goed ondersteunen. Technisch (korte hoofdstukken, veel dialogen en korte zinnen) en inhoudelijk (vriendelijk spannend) afgestemd op lezers vanaf ca. 9 jaar.

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia