Boek
Nederlands

Minjan : mijn orthodox-Joodse ontmoetingen na Mazzel tov

+1
Minjan : mijn orthodox-Joodse ontmoetingen na Mazzel tov
×
Minjan : mijn orthodox-Joodse ontmoetingen na Mazzel tov Minjan : mijn orthodox-Joodse ontmoetingen na Mazzel tov

Minjan : mijn orthodox-Joodse ontmoetingen na Mazzel tov

Margot Vanderstraeten heeft met Mazzel tov een gevoelige snaar geraakt: niet alleen werd het boek een internationale best seller, het leidde ook tot bijzondere nieuwe ontmoetingen binnen de orthodox-joodse gemeenschap. Zo zijn er chef-kok Moshi van het beroemde Hoffy’s in Antwerpen, die iedereen die daarom vraagt graag uitleg geeft over de joods-culinaire traditie en het chassidische leven; Dan Z.
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken, Flair
Titel
Minjan : mijn orthodox-Joodse ontmoetingen na Mazzel tov
Auteur
Margot Vanderstraeten
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2021
303 p.
ISBN
9789045043890 (paperback)

Over Margot Vanderstraeten

CC BY 3.0 - Foto van/door Tom Van Nuffel

Margot Vanderstraeten (Hasselt, 9 december 1967) is een Belgisch schrijver en journalist. Ze schrijft columns, opiniestukken en interviews voor kranten en bladen.

Biografie

Vanderstraeten groeide op in Zonhoven en liep school in de mijnwerkerscité Meulenberg waar haar moeder lesgaf. In het middelbaar zat ze in twee andere scholen totdat ze op het internaat van Agnetendal in Peer de liefde voor het woord werd bijgebracht.

Ze deed een studie vertaler Frans-Spaans aan het Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken in Antwerpen. Aanvankelijk werkte ze freelance voor reclamebureaus en tijdschriften zoals Steps, de Gazet van Antwerpen en Trends, later verschenen haar stukken vooral in De Standaard en De Morgen.

Sinds 2000 schrijft Vanderstraeten naast haar journalistieke werk ook fictie. Haar eerste romans verschenen bij Em. Querido's Uitgeverij. In 2003 won ze als prominente het Groot Dict…Lees verder op Wikipedia