The comfort book

Matt Haig (auteur)
Van Instagram posts tot wijsheden van politieke leiders; positieve teksten die je een beter gevoel geven als het even niet meezit.
Onderwerp
Troost
Titel
The comfort book
Auteur
Matt Haig 1975-
Taal
Engels
Uitgever
Edinburgh: Canongate, 2021
x, 256 p.
ISBN
9781786898296 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Iedereen kan en zou een boek als deze moeten maken. Voor zichzelf en voor anderen. Matt Haig kampt zelf al jaren met depressies en angststoornissen en gebruikt de teksten in dit werk als troost en steun. Hij hoopt dat ook lezers kracht putten uit deze wijsheden en gedachtenspinsels van filmacteurs en filosofen, leiders en instagrammers, schrijvers en natuurlijk van hemzelf. Van korte zinnen, tot teksten van drie pagina’s. Een boek met een eenvoudige, heldere missie. Voor iedereen die zich wel eens een beetje somber voelt. Haig (1975) schrijft fictie en non fictie voor kinderen en volwassenen. De bestseller ‘Reasons to stay alive’ is gebaseerd op zijn eigen depressie op 24-jarige leeftijd. Het kinderboek ‘A boy called christmas’ werd verfilmd. Goed toegankelijk boek.

Over Matt Haig

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Matthisvalerie

Matt Haig (Sheffield, 3 juli 1975) is een Brits journalist en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen, voornamelijk in het genre speculatieve fictie.

Vroege leven

Haig werd in 1975 geboren in Sheffield. Hij studeerde Engels en geschiedenis aan de Universiteit van Hull.

Carrière

Haig is auteur van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Zijn non-fictieboek Reasons to Stay Alive stond op nummer één op de Sunday Times-bestsellerlijst en stond 46 weken in de top 10 bestverkochte boeken van het Verenigd Koninkrijk. Zijn kinderboek Father Christmas and Me wordt momenteel verfilmd door StudioCanal en Blueprint Pictures.

Zijn romans zijn vaak duistere en eigenzinnige blikken op het gezinsleven. The Last Family in England hervertelt het verhaal Hendrik IV van William Shakespeare met de prota…Lees verder op Wikipedia