Boek
Nederlands

Eefje en de dieren

Matt Haig (auteur), Merel Leene (vertaler), Emily Gravett (illustrator)
Eefje Knoop (11) is een bijzonder meisje, omdat ze met dieren kan praten. Haar moeder en oma konden dat ook. Ze moet het eigenlijk geheim houden, maar dan gebeurt er iets vreselijks in de dierentuin. En daarna weet iedereen van haar bijzondere gave. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Eefje en de dieren
Auteur
Matt Haig 1975-
Vertaler
Merel Leene
Illustrator
Emily Gravett
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Evie and the animals
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2020
220 p. : ill.
ISBN
9789048850945 (hardback)

Besprekingen

Eefje (11) kan met dieren praten, van katten en honden tot leeuwen en slangen. Van haar vader mag ze niemand over haar Talent vertellen, laat staan het gebruiken. Maar volgens haar oma moet ze het Talent juist verder ontwikkelen. De kwaadaardige Mortimer wil Eefjes gave gebruiken voor zijn eigen wrede plannen. Wanneer alle huisdieren uit de buurt vermist raken, beseft Eefje: er dreigt groot gevaar. Spannend en grappig avontuur, verteld door een alwetende verteller, met als onderliggende thema’s: dierenliefde, jezelf durven zijn, aardig zijn voor elkaar. Bevat veel humoristische scènes (bv. Eefje die in slaap valt wanneer ze met een slak probeert te praten) en dialogen met dieren. Het binnenwerk is speels opgemaakt en ruim geïllustreerd met leuke tekeningen in warme grijstinten. Het verhaal bevat grappige feitjes over dieren. In het dankwoord vraagt de auteur aandacht voor alle jonge klimaatactivisten die proberen alle leven op aarde te beschermen. Eigentijdse klassieker voor liefhebbe…Lees verder

Over Matt Haig

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Matthisvalerie

Matt Haig (Sheffield, 3 juli 1975) is een Brits journalist en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen, voornamelijk in het genre speculatieve fictie.

Vroege leven

Haig werd in 1975 geboren in Sheffield. Hij studeerde Engels en geschiedenis aan de Universiteit van Hull.

Carrière

Haig is auteur van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Zijn non-fictieboek Reasons to Stay Alive stond op nummer één op de Sunday Times-bestsellerlijst en stond 46 weken in de top 10 bestverkochte boeken van het Verenigd Koninkrijk. Zijn kinderboek Father Christmas and Me wordt momenteel verfilmd door StudioCanal en Blueprint Pictures.

Zijn romans zijn vaak duistere en eigenzinnige blikken op het gezinsleven. The Last Family in England hervertelt het verhaal Hendrik IV van William Shakespeare met de prota…Lees verder op Wikipedia

Suggesties