Het troostboek

Matt Haig (auteur)
+1
Het troostboek
×
Het troostboek Het troostboek

Het troostboek

Van Instagram posts tot wijsheden van politieke leiders; positieve teksten die je een beter gevoel geven als het even niet meezit.
Onderwerp
Troost
Titel
Het troostboek
Auteur
Matt Haig 1975-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The comfort book
Uitgever
Amsterdam: Lebowski, 2021
237 p.
ISBN
9789048861927 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Deze verzameling gedachten, meditaties, herinneringen, citaten en lijstjes schreef Haig in de tijd dat hij door een diep dal ging. Om zichzelf, en nu anderen, hoop te bieden en te troosten. Over die periode van depressie schreef hij in zijn boek 'Redenen om te blijven leven' (2015)*. De meeste korte tot zeer korte hoofdstukken, van aforismen tot iets dieper gaande teksten over zijn voorbeelden, zoals de stoïcijnen, kan de lezer tot zich nemen in een willekeurige volgorde. De structuur wordt gevormd door vier onderdelen, maar inhoudelijk loopt alles door elkaar. Rommelig zoals het leven soms kan zijn. Die lijstjes zijn leuk, maar – met uitzondering van 'Troostfilms' – zonder context nietszeggend. Als de lezer meer achtergrond bij soortgelijke keuzes uit de literatuur, kunst en muziek wil hebben, dan zal 'Troost : als licht in donkere tijden' (2021)** van Michael Ignatieff wellicht een betere keus zijn.

Over Matt Haig

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Matthisvalerie

Matt Haig (Sheffield, 3 juli 1975) is een Brits journalist en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen, voornamelijk in het genre speculatieve fictie.

Vroege leven

Haig werd in 1975 geboren in Sheffield. Hij studeerde Engels en geschiedenis aan de Universiteit van Hull.

Carrière

Haig is auteur van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Zijn non-fictieboek Reasons to Stay Alive stond op nummer één op de Sunday Times-bestsellerlijst en stond 46 weken in de top 10 bestverkochte boeken van het Verenigd Koninkrijk. Zijn kinderboek Father Christmas and Me wordt momenteel verfilmd door StudioCanal en Blueprint Pictures.

Zijn romans zijn vaak duistere en eigenzinnige blikken op het gezinsleven. The Last Family in England hervertelt het verhaal Hendrik IV van William Shakespeare met de prota…Lees verder op Wikipedia