Boek
Engels

The runaway troll

Matt Haig (auteur), Julek Heller (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Als bij Samuel ineens de weggelopen trollenzoon uit het verboden bos voor de deur staat, zit er niks anders op, dan hem weer terug te brengen. Maar daardoor belandt Sam in een spannend avontuur. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Trollen, Opgroeien
Titel
The runaway troll
Auteur
Matt Haig 1975-
Illustrator
Julek Heller
Taal
Engels
Uitgever
London: Bodley Head, 2009
434 p. : ill.
ISBN
9780370329888

Besprekingen

Samuel woont samen met zijn zus bij hun oom en tante in Noorwegen, omdat zijn ouders zijn verongelukt. Ze wonen vlakbij een eng bos, waar ze al eerder een naar avontuur hebben beleefd. Samuel wil het bos liever niet meer in, maar dit keer komt het bos naar hem toe. Op een dag staat er namelijk een bij zijn ouders weggelopen trol voor zijn neus, die het bos ontvlucht is, omdat zijn moeder hem, vanwege zijn gedrag, naar de Verbetertrol wil sturen. Samuel weet niet wat hij met de trol aan moet en als hij besluit hem naar het bos terug te brengen, komt het avontuur in een stroomversnelling. De stijl van dit prachtige fantasievolle verhaal doet denken aan J.K. Rowling en Roald Dahl. Het boek is spannend en vol vaart geschreven en behandelt thema’s als eenzaamheid, wraak en liefde. Ook maakt het duidelijk dat trollen en mensen weinig van elkaar verschillen! Vervolg op 'Shadow Forest'* (in het Nederlands verschenen als 'Sam Blink en het verboden bos'**), maar het verhaal kan ook zelfstandig …Lees verder

Over Matt Haig

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Matthisvalerie

Matt Haig (Sheffield, 3 juli 1975) is een Brits journalist en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen, voornamelijk in het genre speculatieve fictie.

Vroege leven

Haig werd in 1975 geboren in Sheffield. Hij studeerde Engels en geschiedenis aan de Universiteit van Hull.

Carrière

Haig is auteur van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Zijn non-fictieboek Reasons to Stay Alive stond op nummer één op de Sunday Times-bestsellerlijst en stond 46 weken in de top 10 bestverkochte boeken van het Verenigd Koninkrijk. Zijn kinderboek Father Christmas and Me wordt momenteel verfilmd door StudioCanal en Blueprint Pictures.

Zijn romans zijn vaak duistere en eigenzinnige blikken op het gezinsleven. The Last Family in England hervertelt het verhaal Hendrik IV van William Shakespeare met de prota…Lees verder op Wikipedia