Boek
Engels

Shadow forest

Matt Haig (auteur), Sandy Nightingale (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Na het overlijden van hun ouders gaan Sam (12) en Martha (10) bij hun tante in Noorwegen wonen. Op een dag loopt Martha het gevaarlijke en magische Schaduwbos in. Sam gaat haar achterna. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Shadow forest
Auteur
Matt Haig 1975-
Illustrator
Sandy Nightingale
Taal
Engels
Uitgever
London: Corgi, 2008
395 p. : ill.
ISBN
9780552555630
Andere talen:

Besprekingen

Als Samuel (12) en Martha (10) bij hun tante in Noorwegen terechtkomen omdat hun ouders tijdens een ongeluk zijn overleden, krijgen ze te horen dat ze nooit het woud achter het huis mogen betreden. Er wonen afschuwelijke wezens en wie eenmaal het woud ingaat, komt er nooit meer uit. Helaas kan niemand de depressieve Martha ervan weerhouden de regels te overtreden. Haar broer Samuel en uiteindelijk ook hun tante gaan haar achterna en beleven hachelijke avonturen in het woud dat geregeerd wordt door een professor die zich de Veranderaar noemt. In dit fantasierijke boek moeten twee kinderen de dood van hun ouders zien te verwerken. Ze worden meegesleept in een magisch avontuur waarin onder andere trollen en gemene aardmannetjes de hoofdrol spelen. Het verhaal is verweven met de Noorse mythologie. Het is met vaart en vol humor geschreven en spannend tot het eind. Met enkele paginagrote aansprekende potloodillustraties. De schrijver heeft al boeken voor volwassenen geschreven, maar dit is …Lees verder

Over Matt Haig

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Matthisvalerie

Matt Haig (Sheffield, 3 juli 1975) is een Brits journalist en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen, voornamelijk in het genre speculatieve fictie.

Vroege leven

Haig werd in 1975 geboren in Sheffield. Hij studeerde Engels en geschiedenis aan de Universiteit van Hull.

Carrière

Haig is auteur van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Zijn non-fictieboek Reasons to Stay Alive stond op nummer één op de Sunday Times-bestsellerlijst en stond 46 weken in de top 10 bestverkochte boeken van het Verenigd Koninkrijk. Zijn kinderboek Father Christmas and Me wordt momenteel verfilmd door StudioCanal en Blueprint Pictures.

Zijn romans zijn vaak duistere en eigenzinnige blikken op het gezinsleven. The Last Family in England hervertelt het verhaal Hendrik IV van William Shakespeare met de prota…Lees verder op Wikipedia