Boek
Nederlands

Een waarschijnlijk toeval : roman

Max Greyson (auteur)
+1
Een waarschijnlijk toeval : roman
×
Een waarschijnlijk toeval : roman Een waarschijnlijk toeval : roman

Een waarschijnlijk toeval : roman

Genre:
Een man reist per trein naar Keulen en blikt terug oop de liefdes van zijn leven, met name een recente liefde in Antwerpen.
Titel
Een waarschijnlijk toeval : roman
Auteur
Max Greyson 1988-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, copyright 2021
244 p.
ISBN
9789029543293 (paperback)

Besprekingen

Deze debuutroman van de als dichter bekende auteur (1988) is in feite een raamvertelling. In de ik-vorm omschrijft de verteller zijn reis in de restauratiewagon van een ICE-trein naar Keulen. Recent is zijn leven danig overhoopgehaald door zijn obsessie met Renée, een vrouw die hij leerde kennen in het Antwerpse café waar hij altijd komt en schrijft. Renée en hij hebben vele diepzinnige gesprekken gevoerd en elkaar heel intiem leren kennen, maar een liefdesrelatie is nooit van de grond gekomen, en dat doet hem verder terug reflecteren op de eerdere liefdes die zijn leven tekenden. In toeval lijkt de verteller niet te geloven, en dat maakt dat hij met name zijn ervaringen met en gevoelens voor Renée voortdurend plaatst in de context van een voorbestemd universum. Ondanks de scherpe en spitsvondige beschrijvingen dreigen personages soms wel ten onder te gaan in zware en cerebrale taal. Het verleent het boek schittering, maar begeeft zich ook vaak op het randje van geloofwaardigheid. Des…Lees verder

Over Max Greyson

Max Greyson (1988) is een Belgische dichter, prozaschrijver en spokenwordperformer uit Antwerpen.

In 2015 werd Greyson tweede op het Nederlands kampioenschap Poetry Slam. Jurylid Ilja Leonard Pfeijffer bracht hem vervolgens in contact met uitgeverij De Arbeiderspers, die in 2016 zijn debuutbundel Waanzin went niet uitbracht.

Hij is tevens als theatermaker verbonden aan Un-Label, een van de enige inclusieve, interdisciplinaire, internationale dans- en muziektheaterensembles in Europa.

Greyson heeft de zakelijke en artistieke leiding van muziektheaterensemble ARType vzw.

In februari 2021 verscheen zijn romandebuut 'Een waarschijnlijk toeval' bij De Arbeiderspers.

Bibliografie

  • Waanzin went niet (De Arbeiderspers, 2016)
  • Et alors (De Arbeiderspers, 2019)
  • Een waarschijnlijk toeval (roman) (De Arbeiderspers, 2021)

Externe link