Boek
Nederlands

Waanzin went niet : gedichten

Max Greyson (auteur)
+1
Waanzin went niet : gedichten
×
Waanzin went niet : gedichten Waanzin went niet : gedichten

Waanzin went niet : gedichten

Hij schuwt het engagement niet, de wereld niet en de liefde nog minder. Maar voor Max Greyson telt in de allereerste plaats dat zijn gedichten gemaakt zijn van taal. Zijn poëzie is een hartstochtelijk onderzoek naar klank en ritme met als doel een ongenadige stem te vinden die alles en iedereen (ook zichzelf) op de proef stelt. Deze bundel speelt zich af in een stad waar de waanzin van het alledaa
Titel
Waanzin went niet : gedichten
Auteur
Max Greyson 1988-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, 2017
74 p.
ISBN
9789029510493 (paperback)

Besprekingen

Antwerpenaar Max Greyson (1988) is spoken word performer. Hij trad als zodanig op van Groningen tot Boedapest en werd tweede in het NK Poetry Slam 2015. Ontdekt door Ilja Leonard Pfeijffer, verhaalt zijn debuutbundel van een zinderende liefde ('Laat ons kolken tot er geen steiger meer is om aan te meren / en geen sloep om ons te bergen') die normaliseert en lijkt te verflauwen. Een woelige stad en kroegbezoek slokken de mannelijke verteller op. Zindering wordt scherven rapen en hopen op ('laat ons ploeteren in de moe bevruchte grond'). Greyson dicht barok, sterk beeldend en soms klankklaterend, gunt de lezer amper rust. Deze debuutbundel is voor de geoefende poëzieliefhebber, die weet dat gedichten zich pas na enkele keren lezen gewonnen geven.

Over Max Greyson

Max Greyson (1988) is een Belgische dichter, prozaschrijver en spokenwordperformer uit Antwerpen.

In 2015 werd Greyson tweede op het Nederlands kampioenschap Poetry Slam. Jurylid Ilja Leonard Pfeijffer bracht hem vervolgens in contact met uitgeverij De Arbeiderspers, die in 2016 zijn debuutbundel Waanzin went niet uitbracht.

Hij is tevens als theatermaker verbonden aan Un-Label, een van de enige inclusieve, interdisciplinaire, internationale dans- en muziektheaterensembles in Europa.

Greyson heeft de zakelijke en artistieke leiding van muziektheaterensemble ARType vzw.

In februari 2021 verscheen zijn romandebuut 'Een waarschijnlijk toeval' bij De Arbeiderspers.

Bibliografie

  • Waanzin went niet (De Arbeiderspers, 2016)
  • Et alors (De Arbeiderspers, 2019)
  • Een waarschijnlijk toeval (roman) (De Arbeiderspers, 2021)

Externe link