Dvd
Nederlands

De Muur

Menno Bentveld (presentator)
De documentairemaker trekt 25 jaar na de val van de Berlijnse muur langs bijna vergeten muren op deze wereld.
Bevat
Disc 1 Belfast / Elena Lindemans
Disc 1 Mexico-VS / Arjanne Laan
Disc 1 Westelijke Sahara / Thomas Blom
Disc 2 Westelijke Jordaanoever / Floris-Jan Van Luyn
Disc 2 Slowakije / Heleen Minderaa
Disc 2 Korea / Floris-Jan Van Luyn
Titel
De Muur
Presentator
Menno Bentveld
Taal
Nederlands
Uitgever
VARA, 2015
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2014
Speelduur
273 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8718627222737

Besprekingen

Naar aanleiding van de 25ste herdenkingsdag van de val van de muur in Berlijn, reisde Menno Bentveld langs muren die er nog steeds staan of er zelfs bijgebouwd worden. En dat terwijl men 25 jaar geleden dacht dat het met alle muren gedaan zou zijn. Bentveld trekt met vijf verschillende documentairemakers langs onder meer de muren van Belfast, de Westelijke Jordaanoever, Korea en de grens van Mexico met de VS. In Slowakije liggen veertien muren die bedoeld zijn om te voorkomen dat de Slowaken last hebben van de straatarme Roma-bevolking. 'Mensen zijn enorme stijfkoppen', ontdekte Bentveld. ‘Ze willen wel vrede, maar éérst gerechtigheid. Vergeven en vergeten is zo verschrikkelijk moeilijk, dus zitten die conflicten muurvast.’ In de serie probeert hij kleine bressen in de muren te slaan door mensen mee te nemen naar de overkant, in de hoop meer begrip te kweken. Won TV-Beelden 2015 in de categorie Beste documentaire. 6 afleveringen.

Over Menno Bentveld

CC BY 3.0 - Foto van/door Daan Muller

Marinus Antonius (Menno) Bentveld (Leiden, 22 juni 1967) is een Nederlands radio- en televisiepresentator en acteur.

Carrière

Televisiewerk

Na het vwo studeerde Bentveld theaterwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Tijdens zijn studententijd was hij lid van Unitas S.R. In 1990 begon hij bij Veronica als presentator van Club Veronica, Baanbreker en Veronica Reisgids.

Per 1 september 1995 stapte Bentveld over naar de VARA. Daar presenteerde hij Twaalf steden, dertien ongelukken, Jules Unlimited, De Ontdekking, Nieuwslicht, Herexamen, Jongeren Lagerhuis en Op Weg Naar Het Lagerhuis. Hij acteerde in de BNN-serie De Jimmy Hopper Show (1998-1999), een parodie op de Jerry Springer Show. Begin 2007 was Bentveld te zien als een van de deelnemers aan Wie is de Mol? …Lees verder op Wikipedia