The turn of midnight

Minette Walters (auteur)
Nadat de pest van 1348 is uitgewoed, stuurt een kasteelvrouw een groep jongemannen onder leiding van haar lijfeigene op verkenning om te zien of er in naburige dorpen overlevenden zijn.
Titel
The turn of midnight
Auteur
Minette Walters
Taal
Engels
Uitgever
London: Allen & Unwin, 2018
XVII, 448 p. : kaarten
Aantekening
Vervolg op The last hours
ISBN
9781760632168 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Deze roman is het vervolg op ‘The Last Hours’, waarin wordt beschreven hoe de pest in 1348 over Engeland raast en de bevolking decimeert. In het graafschap Dorsetshire bevindt zich een groep overlevenden die zich onder leiding van Lady Anne, weduwe van Sir Richard van Develish, heeft afgezonderd van de buitenwereld. In dit tweede deel is de pest uitgewoed en stuurt Lady Anne een groep jongemannen onder leiding van Thaddeus Thurkell op verkenning om te zien of er in de naburige dorpen overlevenden zijn. Thaddeus is een lijfeigene die zich op zijn verkenningstocht voordoet als edelman en dit zorgt voor spannende verwikkelingen. In deze historische roman worden thema’s als de positie van de vrouw, het feodale stelsel en de rol van de kerk aan de orde gesteld. De schrijfster is beroemd om haar thrillers en heeft onlangs de overstap naar historische fictie gemaakt. Dit doet zij overtuigend, maar voor een beter begrip van het verhaal wordt lezers aangeraden ook ‘The Last Hours’ te lezen. Be…Lees verder

Over Minette Walters

Minette Walters, (Bishop's Stortford, 26 september 1949) is een Engelse misdaadschrijfster. Ze publiceerde in 1992 met The Ice House haar eerste thriller en daarop volgde ongeveer jaarlijks een nieuw boek. Hoewel ze niet met een vast hoofdpersonage werkt, blijft ze met ieder boek succes hebben.

Het ijshuis en De beeldhouwster werden reeds verfilmd door de BBC, alsook enkele van haar latere boeken.

Bibliografie

Externe link

  • Officiële website
Lees verder op Wikipedia