Boek
Engels

Blue Monday

Nicci French (auteur)
De Londense psychoanalytica Frieda Klein verbreekt haar beroepscode en schakelt de politie in als een van haar patie͏̈nten vertelt over zijn fantasiezoontje en vlak daarna precies zo'n jongetje verdwijnt.
Extra onderwerp
Klein, Frida (personage)
Titel
Blue Monday
Auteur
Nicci French
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Joseph, 2011
400 p. : ill.
ISBN
9780718154967 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

De nieuwste thriller van het bekende Engelse schrijversechtpaar is de eerste van een reeks van acht met Frieda Klein, een aan Londen verknochte en met haar relaties worstelende psychoanalytica. Frieda is gebonden aan haar beroepsgeheim, maar als een jongetje verdwijnt met exact hetzelfde uiterlijk als het obsessief gewenste droomkind van een van haar cliënten besluit ze toch met de recherche mee te werken. Ze raakt betrokken bij de zaak die misschien wel verband houdt met een kidnapping twintig jaar geleden. Het is een geraffineerd geschreven thriller met een interessante psychologische onderbouwing en een steeds spannender plot, dat met gebruikmaking van Frieda's behoefte aan rust en afzondering tegelijk een niet alledaagse Londense ambiance biedt. De stijl is soepel en afwisselend en de karakterbeschrijving van Frieda, slim gedaan zonder enige inzage in haar verleden, doet al uitzien naar haar volgende avonturen. De grote paperback is goed vormgegeven met een ruime bladspiegel en ee…Lees verder

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan de Univ…Lees verder op Wikipedia