Boek
Engels

Thursday's children

Ook verschenen als Later Thursday's child

Nicci French (auteur)

Thursday's children

Ook verschenen als Later Thursday's child

In de reeks:
Door gesprekken met de dochter van een oud-klasgenote wordt psychoanalytica Frieda Klein herinnerd aan een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd.
Titel
Thursday's children
Ook verschenen als
Later Thursday's child
Auteur
Nicci French
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Joseph, 2014
420 p.
ISBN
9780718157005 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Frieda Klein werkt als psychotherapeute in Londen. Ze verliet jaren terug haar geboortedorp en brak met haar moeder en haar verleden. Dan vraagt een vroegere schoolgenote om haar tienerdochter te helpen. Het meisje vertelt dat ze in haar slaapkamer verkracht is, maar dat niemand haar gelooft. Bij Frieda komen herinneringen boven, en omdat haar moeder terminaal is, keert ze terug naar Braxton om de pijnlijke confrontatie met haar verleden aan te gaan. De ontvangst is divers: hartelijk, vijandig of argwanend. Als het tienermeisje zelfmoord pleegt, beseft Frieda dat ze in een levensgevaarlijk wespennest is beland. Wie was waar tijdens het popconcert jaren geleden, wie liegt en wie is een verkrachter/moordenaar? In dit niet onafhankelijk te lezen vierde deel in de serie wordt de relatie met haar verbitterde moeder uitgediept, wat Frieda’s ondoorgrondelijkheid en vasthoudenheid enigszins verklaart. Er zijn sympathieke personages uit eerdere delen en op de achtergrond is er altijd de psycho…Lees verder

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan de Univ…Lees verder op Wikipedia