Boek
Engels

Waiting for Wednesday

Nicci French (auteur)
Een 13-jarig meisje treft haar moeder vermoord aan in hun huiskamer in een voorstad van Londen. Psycho-analytica Frieda Klein, nog herstellende van een aanslag op haar leven, wordt stiekem ingeschakeld bij het onderzoek.
Titel
Waiting for Wednesday
Auteur
Nicci French
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Joseph, 2013
498 p. : krt.
ISBN
9780718156978 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Dit is het derde deel uit een reeks die draait om psychotherapeute Frieda Klein. Na een levensbedreigend incident werkt ze officieel niet meer samen met de politie. Door toeval wordt ze betrokken bij de moord op een getrouwde vrouw, moeder van drie kinderen, gaat ze op zoek naar een verdwenen meisje en wordt ze gestalkt door een gezochte crimineel. Ook wordt ze slachtoffer van een flauwe streek van een vakgenoot en verandert haar huis tegen wil en dank in een toevluchtsoord voor haar nichtje, de kinderen van de vermoorde vrouw en enkele vrienden. Het boek heeft veel vaart en is uitstekend opgebouwd. In het verhaal komen veel verschillende karakters voor, die bekend zijn van de eerste twee delen 'Blue Monday'en 'Tuesday's gone'* en die allen een ontwikkeling doormaken. Daarnaast worden ook nieuwe personages geïntroduceerd. Er komen verschillende verhaallijnen door elkaar heen in voor, maar dat is door de knappe constructie geen bezwaar. Omdat er talrijke verwijzingen naar de vorige del…Lees verder

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan de Univ…Lees verder op Wikipedia