Boek
Engels

A walk to remember

Nicholas Sparks (auteur)
Een 17-jarige Amerikaanse scholier wordt eind jaren vijftig verliefd op een brave domineesdochter die leukemie blijkt te hebben.
Titel
A walk to remember
Auteur
Nicholas Sparks
Taal
Engels
Uitgever
New York: Warner, 1999
240 p.
ISBN
0-446-52553-7

Besprekingen

Deze jonge Amerikaanse bestseller-schrijver (o.a. "The notebook"*) komt met een verhaal over een tienerliefde, dat qua thematiek doet denken aan "Love story" van Erich Segal (1970) en "Turks fruit" van Jan Wolkers, beide verfilmd. Het is de terugblik van een 57-jarige weduwnaar op dat ene levensbepalende jaar als 17-jarige scholier in een stadje in Noord-Carolina. De ik-figuur is een wat kinderlijk rijkeluiszoontje in het laatste jaar van high school als hij door een rol in het kerstspel Jamie, de kwezelachtige en wereldvreemde domineesdochter beter leert kennen. Hij wordt tegen zijn zin verliefd en dan blijkt zij leukemie te hebben. Jamie helpt hem met de bijbel in de hand de juiste beslissing te nemen en volwassen te worden. Dit lijkt een EO-tranentrekker, maar het boek heeft een mooie stijl, biedt een treffende lokale historische achtergrond en jongerencultuur van eind jaren '50 en een verrassend slot. Niet alleen de kwaliteit en de geringe omvang maken deze roman geschikt voor jo…Lees verder

Over Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks (Omaha, Nebraska, 31 december 1965) is een Amerikaans auteur. Hij schreef romans over verschillende thema’s zoals geloof, liefde, drama en het lot. Hij heeft tot nu toe 21 boeken gepubliceerd en woont tegenwoordig in New Bern, North Carolina, met zijn vrouw Cathy en hun vijf kinderen (drie zonen Miles Andrew, Ryan Cote, en Landon, en tweelingdochters Lexie Danielle en Savannah Marin).

Biografie

Nicholas Sparks is geboren op oudejaarsavond in Omaha, Nebraska als zoon van Patrick Michal Sparks, een professor, en Jill Emma Marie Sparks, een huismoeder en de assistente van een optometrist. Hij heeft een broer Michael Earl "Micah" Sparks (1964) en een overleden zus Danielle "Dana" Sparks (1966–2000). Sparks is rooms-katholiek opgevoed en heeft Duitse, Tsjechische, Engelse en Ierse voorouders.

Omdat zijn vader nog studeerde toen Sparks geboren werd verhuisde het gezin vaak. Nog voordat hij acht jaar was …Lees verder op Wikipedia