Boek
Engels

At my table : a celebration of home cooking

Nigella Lawson (auteur)
+1
At my table : a celebration of home cooking
×
At my table : a celebration of home cooking At my table : a celebration of home cooking

At my table : a celebration of home cooking

Nigella Lawson is a champion of the home cook and her new book celebrates the food she loves to cook for friends and family. The recipes are warming, comforting, and inspirational, from new riffs on classic dishes – including Chicken Fricassee and Sticky Toffee Pudding – to adventures in a host of new dishes and ingredients, from Aubergine Fattet to White Miso Hummus. AT MY TABLE includes dishes
Onderwerp
Gerechten
Titel
At my table : a celebration of home cooking
Auteur
Nigella Lawson
Taal
Engels
Uitgever
London: Chatto & Windus, 2017
288 p. : ill.
ISBN
9781784741631 (hardback)

Besprekingen

Recepten voor gerechten die de auteur (1960), een populaire Engelse tv-presentatrice van kookprogramma’s, publiciste en thuiskok, het liefst kookt voor vrienden en familie. Het zijn gevarieerde, creatieve gerechten van snacks en voorgerechten tot vlees- vis- en bijgerechten, desserts, gebak en cocktails. De puntsgewijze receptuur is uitgebreid beschreven en voorzien van praktische tips. Hierdoor zijn de gerechten ook goed te bereiden door de minder ervaren thuiskok. Elk recept begint met een persoonlijk verhaal over het gerecht. Het zijn vaak herinneringen van de auteur en achtergronden. Achterin in kleiner lettertype een hoofdstuk tips voor bereiding vooraf en voor het bewaren per gerecht, voor zover dat mogelijk is. Verzorgde Engelstalige uitgave, rijk geïllustreerd met mooie kleurenfoto’s en van elk gerecht zeker een foto. Met inhoudsopgave en uitgebreid register waarbij aangeduid wordt of het gerecht vegetarisch, veganistisch, zuivelvrij en/of glutenvrij is.

Over Nigella Lawson

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jjnoordman

Nigella Lucy Lawson (Londen, 6 januari 1960) is een Engelse presentatrice en publiciste, vooral bekend van haar kookrubrieken en kookprogramma's.

Nigella is de dochter van Nigel Lawson (Baron Lawson van Blaby) en Vanessa Salmon (overleden aan leverkanker op 48-jarige leeftijd). Andere kinderen uit dit huwelijk zijn Dominic (1957, tot 2005 werkzaam als redacteur van The Sunday Times), Thomasina (1962, overleden in 1994 aan borstkanker) en Horatia (1966). Nigella Lawson studeerde middeleeuwse en moderne talen aan de Universiteit van Oxford, waarna ze zich begaf op het gebied van journalistiek. Ze heeft hier een aantal bijdragen geleverd, onder andere als assistent literair redactrice bij The Sunday Times, en later als freelancer bij The Guardian, The Daily Telegraph en Time Magazine.

Haar binding met koken en de media begon toen zij columniste van de restaurantrubriek werd in The Spectator en later bij Vogue. In 19…Lees verder op Wikipedia