Boek
Nederlands

De vrouw van de reiziger : twintig verhalen

Paul Theroux (auteur), Auke Leistra (vertaler)
+1
De vrouw van de reiziger : twintig verhalen
×
De vrouw van de reiziger : twintig verhalen De vrouw van de reiziger : twintig verhalen

De vrouw van de reiziger : twintig verhalen

Genre:
In 'De vrouw van de reiziger' richt Paul Theroux zijn vizier op de elite - en alles wat zich daar aan het oog van de wereld onttrekt. Een gerenommeerde kunstverzamelaar geniet van het vernietigen van zijn topstukken; twee jongens moeten hulpeloos toekijken terwijl hun vader de totale oorlog verklaart aan de wasberen die hun landhuis teisteren; een jonge kunstenaar tracht bij een bekende, doch acht
Titel
De vrouw van de reiziger : twintig verhalen
Auteur
Paul Theroux
Vertaler
Auke Leistra
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mr. Bones : twenty stories
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Atlas Contact, 2014
421 p.
ISBN
9789025444396 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Bundel van twintig nieuwe verhalen van de gerenommeerde romancier en reisverhalenschrijver. In de verhalen laat hij onder meer de gekte van de economische elite zien en de soms verrassende wraak van de vergetenen en onderdrukten. Juweeltje is het openingsverhaal waarin een schatrijke kunstverzamelaar zijn collectie vernietigt - eerst om zijn aanstaande ex te kwellen, en later om zijn ultieme macht te bevestigen. Ook bizar gedrag heeft een plek, o.a. in het verhaal waarin een brave huisvader voor het oog van zijn familie langzaam verandert in een vrolijk zingende black-face uit een minstrelshow - maar dan thuis. Niet alle verhalen zijn even sterk, maar in minstens de helft ervan toont Theroux (geb. 1941) zich een groot verteller, met zwarte humor, neigend naar het sinistere, met oog voor absurde details, die de menselijkheid van zijn karakters uitvergroten. De lijn die hij inzette met 'The Mosquito Coast' zet hij in deze bundel voort. Aanbevolen. Normale druk.

Over Paul Theroux

CC BY 3.0 - Foto van/door Ramnarasimhan

Paul Edward Theroux (Medford (Massachusetts), 10 april 1941) is een Amerikaans schrijver van reisverhalen en romans. Zijn bekendste werk is The Great Railway Bazaar (1975), een verhaal over een treinreis vanuit Groot-Brittannië door West- en Oost-Europa en Azië tot aan Japan en weer terug. Naast reisboeken schrijft hij fictie. Een bekende roman is The Mosquito Coast die werd verfilmd.

Levensloop

Theroux groeide op in zijn geboorteplaats in een katholiek gezin met zeven kinderen. Zijn vader was van Frans-Canadese en zijn moeder van Italiaanse afkomst.
In 1959 slaagde hij voor de middelbare school, waarop hij ging studeren aan de Universiteit van Maine. Daar was hij actief in de beweging tegen de Vietnamoorlog. Voor het beëindigen van de opleiding stapte hij over naar de Universiteit van Massachusetts, waar hij schrijflessen volgde. In 1963 studeerde Theroux af met een "Bachelor of Arts degree".
Aan de uni…Lees verder op Wikipedia

Suggesties