Boek
Nederlands

Op de vlakte der slangen : een roadtrip door Mexico

Paul Theroux (auteur), Auke Leistra (vertaler)
+1
Op de vlakte der slangen : een roadtrip door Mexico
×
Op de vlakte der slangen : een roadtrip door Mexico Op de vlakte der slangen : een roadtrip door Mexico

Op de vlakte der slangen : een roadtrip door Mexico

Genre:
Een indringende beschrijving van een reis door Mexico.
Titel
Op de vlakte der slangen : een roadtrip door Mexico
Auteur
Paul Theroux
Vertaler
Auke Leistra
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
On the plain of snakes
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2020
461 p., [8] p. foto's
ISBN
9789045035512 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Mede door de gruweldaden van de kartels is het Amerikaanse toerisme naar Mexico geminimaliseerd. De bekende reisverhalenschrijver Paul Theroux (1941) ziet er geen been in om op 76-jarige leeftijd in een auto met ‘gringo-nummerbord’ het land te doorkruisen. Crisscrossend verkent hij de plaatsen aan weerszijden van de lange grens tussen de VS en Mexico, om vervolgens de weg in te slaan naar het binnenland. In vele ontmoetingen leert hij hoe de inwoners zelf denken over hun land, wat hen drijft en wat hen bezwaart. Hij komt in plaatsen met ‘een panorama van koloniale schattigheid’ en in achterbuurten met hutjes van golfplaat, heeft een levensbedreigende aanvaring met een corrupte motoragent, geeft in Mexico Stad een tiendaagse workshop schrijven en ontmoet in het zuidelijke Chiapas de leider van de Zapatistas. Gelardeerd met citaten van bekende en onbekende auteurs, scherpe observaties en mooi geformuleerde bespiegelingen. Een met veel vaart geschreven meesterwerk over dit gevaarlijk en …Lees verder

Over Paul Theroux

CC BY 3.0 - Foto van/door Ramnarasimhan

Paul Edward Theroux (Medford (Massachusetts), 10 april 1941) is een Amerikaans schrijver van reisverhalen en romans. Zijn bekendste werk is The Great Railway Bazaar (1975), een verhaal over een treinreis vanuit Groot-Brittannië door West- en Oost-Europa en Azië tot aan Japan en weer terug. Naast reisboeken schrijft hij fictie. Een bekende roman is The Mosquito Coast die werd verfilmd.

Levensloop

Theroux groeide op in zijn geboorteplaats in een katholiek gezin met zeven kinderen. Zijn vader was van Frans-Canadese en zijn moeder van Italiaanse afkomst.
In 1959 slaagde hij voor de middelbare school, waarop hij ging studeren aan de Universiteit van Maine. Daar was hij actief in de beweging tegen de Vietnamoorlog. Voor het beëindigen van de opleiding stapte hij over naar de Universiteit van Massachusetts, waar hij schrijflessen volgde. In 1963 studeerde Theroux af met een "Bachelor of Arts degree".
Aan de uni…Lees verder op Wikipedia

Suggesties