Boek
Nederlands

De moordenaars

Raymond E. Feist (auteur), Richard Heufkens (vertaler)
Als Krondor wordt geplaagd door een serie moordaanslagen, laat prins Arutha zijn meesterspion uitzoeken wat er aan de hand is.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De moordenaars
Auteur
Raymond E. Feist
Vertaler
Richard Heufkens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Assassins
Editie
9
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2011
350 p.
ISBN
9789022555040 (hardback)

Besprekingen

Zelfstandig te lezen vervolg op 'Het verraad', het eerste boek van de 'Krondor-trilogie'. Het aan de kust van de Bitterzee gelegen Krondor, de hoofdstad van Midkemia, wordt geteisterd door een reeks moordaanslagen. Prins Arutha geeft zijn meesterspion opdracht te onderzoeken wat er aan de hand is. Dit is een avonturenverhaal, gezet in de onderwereld. Door het dunne laagje magie valt het onder de fantasy, maar dat is feitelijk toeval. Er is in deze rivaliteitsoorlog tussen twee concurrerende bendes veel actie en geweld. Het plot is rechtlijnig en ongecompliceerd, het taalgebruik vergt weinig inspanning. Door de grote populariteit van deze auteur, bekend van de serie boeken van 'De oorlog van de Grote Scheuring', zal ook deze roman een groot publiek aanspreken. Voorin staat een kaartje van Midkemia. Vergelijkbaar met werk van Terry Brooks, Robert Jordan en Terry Goodkind. Normale druk.

Over Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist (Los Angeles, december 1945 ) is een Amerikaans fantasyschrijver. In 1982 kwam zijn eerste boek "Magician" uit in de VS. In Nederland kwam dit boek als een van de eerste vertalingen uit onder de titel Magiër.

Biografie

Feist schrijft bijna al zijn boeken (in 2012 op 1 na) over de werelden van Midkemia en Kelewan. Deze werelden zijn ontstaan doordat Feist ze samen met een paar vrienden verzon voor het spelen van het rollenspel Dungeons & Dragons. Toen hij werkloos werd besloot hij een boek te schrijven over hoe de hogere magie in Midkemia was gekomen. Dit boek was "Magician". Inmiddels heeft hij ook al heel wat meer boeken geschreven over Midkemia.

De beschreven werelden hebben een geheel eigen geografie, volkeren, religies, koninkrijken, etc. Doordat deze werelden in elk boek steeds verder uitgediept worden, krijgt de lezer een steeds beter beeld. De gehele verzameling boeken over Midkemia en Kelew…Lees verder op Wikipedia