Boek
Nederlands

Klauw van de zilverhavik

Raymond E. Feist (auteur), Richard Heufkens (vertaler)
Een magie͏̈r besluit om de enige overlevende jongen van diens volk op te leiden om te kunnen dienen als wapen in de strijd tegen gezamenlijke vijanden.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Klauw van de zilverhavik
Auteur
Raymond E. Feist
Vertaler
Richard Heufkens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Talon of the silver hawk
Editie
8
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2012
320 p. : ill.
ISBN
9789022562079 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Met Klauw van de Zilverhavik begint Raymond Feist een nieuwe reeks, 'Het Conclaaf der schaduwen'. Nou ja, nieuw... Er wordt inderdaad een nieuwe hoofdpersoon ten tonele gevoerd, en natuurlijk zijn de dingen die hem overkomen niet eerder beschreven. Hoe Kiëlianapuna, wiens mannennaam 'Klauw van de Zilverhavik' zal worden, afgekort tot Klauw, getuige is van de genocide van zijn volk de Orosini. Hoe hij daar zelf maar ternauwernood aan ontsnapt, gered wordt door Robert de Lyis. Hoe hij door deze Robert, aan wie hij dus een levensschuld heeft, wordt opgeleid voor een doel dat lang duister blijft, maar dat hem uiteindelijk brengt tot het Conclaaf der schaduwen én het begin van de bloedwraak die hij zijn volk schuldig is. Daarmee volgt Feist de bekende succesformule van de heroïsche fantasy, waarbij een jongeling door rampzalige gebeurtenissen in een koers wordt geslagen, die hem tot een belangrijk man maken, met een cruciale invloed op het wel en wee van zijn wereld. En natuurlijk b…Lees verder
Het eerste deel van de trilogie 'Het Conclaaf der Schaduwen' over de geschiedenis van Midkemia, vervolg op de serie 'De boeken van de Slangenoorlog'. De jonge Kiëli overleeft ternauwernood een vreselijke slachtpartij, waarbij alle leden van de stam der Orosini omkomen. Gelukkig wordt hij gevonden door Robert de Lyis, die hem onder zijn hoede neemt. Kiëli neemt de naam Klauw van de Zilverhavik aan en zweert wraak op de moordenaars van zijn stam. Dit blijken soldaten te zijn van de hertog van Olasko, die onder leiding staan van de machtige zwaardvechter Raaf. Om wraak te kunnen nemen, moet Klauw de beste zwaardvechter van Midkemia worden. Kleine druk.

Over Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist (Los Angeles, december 1945 ) is een Amerikaans fantasyschrijver. In 1982 kwam zijn eerste boek "Magician" uit in de VS. In Nederland kwam dit boek als een van de eerste vertalingen uit onder de titel Magiër.

Biografie

Feist schrijft bijna al zijn boeken (in 2012 op 1 na) over de werelden van Midkemia en Kelewan. Deze werelden zijn ontstaan doordat Feist ze samen met een paar vrienden verzon voor het spelen van het rollenspel Dungeons & Dragons. Toen hij werkloos werd besloot hij een boek te schrijven over hoe de hogere magie in Midkemia was gekomen. Dit boek was "Magician". Inmiddels heeft hij ook al heel wat meer boeken geschreven over Midkemia.

De beschreven werelden hebben een geheel eigen geografie, volkeren, religies, koninkrijken, etc. Doordat deze werelden in elk boek steeds verder uitgediept worden, krijgt de lezer een steeds beter beeld. De gehele verzameling boeken over Midkemia en Kelew…Lees verder op Wikipedia

Suggesties