Boek
Nederlands
Een jongen die de uitroeiing van zijn volk overleefd heeft, wil wraak nemen op de schuldigen.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Koning der vossen
Auteur
Raymond E. Feist
Vertaler
Richard Heufkens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
King of foxes
Editie
7
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2012
287 p. : ill.
ISBN
9789022562086 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Dit tweede boek van 'Het conclaaf der schaduwen' vertelt hoe Klauw de strijd aangaat met hertog Kaspar van Olasko, de man die verantwoordelijk is voor de uitroeiing van zijn volk, de Orosini. Daartoe treedt hij in dienst van de hertog, om diens vertrouwen te winnen en hem uiteindelijk des te harder te treffen. Bovendien moet hij voor het Conclaaf der Schaduwen achterhalen wat de achterliggende motieven van de hertog zijn en wat de rol is van de magiër Varen, die vanuit de achtergrond een grote invloed op Kaspar uitoefent. Want ook het Conclaaf -- waarin de uit eerdere boeken van Feist bekende magiërs Puc, Nakur en Magnus een belangrijke rol spelen -- is nog niet achter de bedoelingen van de kwaadaardige Varen kunnen komen, al vermoeden zij de invloed van een nog hogere duistere macht.

Daarom is Klauw, die in het eerste deel is omgeschoold tot de dodelijke edelman Klaus Haviks, een werktuig van het Conclaaf. In de directe omgeving van de hertog is Klauw echter geheel aan zichzel…Lees verder
Het verhaal gaat verder waar 'Klauw van de Zilverhavik'*, eerste deel van de trilogie 'Het Conclaaf der Schaduwen', is geëindigd en volgt de hoofdpersoon Klauw als hij in dienst treedt van de man die het bevel gaf om zijn volk uit te roeien, Kaspar, hertog van Olasko, om zo uiteindelijk wraak te kunnen nemen. Hierin wordt hij bijgestaan door het Conclaaf der Schaduwen dat als doel heeft om de magiër die Kaspar helpt, uit te schakelen. Na verraden te zijn door Kaspar, begint Klauw een belegering van Opardum (Olasko's hoofdstad). De auteur is onder andere bekend van zijn series 'De sage van de oorlog van de Grote Scheiding' en 'De boeken van de Slangenoorlog', die zich ook in hetzelfde universum afspelen. Ook in dit deel loopt het verhaal vlot door en laat het de lezer niet snel los. Een vermakelijk vervolg op het eerste deel en een goede afsluiting van de verhaallijn, met toch een lichte hint naar een vervolg. Kleine druk.

Over Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist (Los Angeles, december 1945 ) is een Amerikaans fantasyschrijver. In 1982 kwam zijn eerste boek "Magician" uit in de VS. In Nederland kwam dit boek als een van de eerste vertalingen uit onder de titel Magiër.

Biografie

Feist schrijft bijna al zijn boeken (in 2012 op 1 na) over de werelden van Midkemia en Kelewan. Deze werelden zijn ontstaan doordat Feist ze samen met een paar vrienden verzon voor het spelen van het rollenspel Dungeons & Dragons. Toen hij werkloos werd besloot hij een boek te schrijven over hoe de hogere magie in Midkemia was gekomen. Dit boek was "Magician". Inmiddels heeft hij ook al heel wat meer boeken geschreven over Midkemia.

De beschreven werelden hebben een geheel eigen geografie, volkeren, religies, koninkrijken, etc. Doordat deze werelden in elk boek steeds verder uitgediept worden, krijgt de lezer een steeds beter beeld. De gehele verzameling boeken over Midkemia en Kelew…Lees verder op Wikipedia

Suggesties