Boek
Nederlands

Schitterend kwaad

Rebecca James (auteur), Marja Borg (vertaler)
Een 17-jarig meisje start haar nieuwe schooljaar in een nieuwe omgeving, ver weg van het familiedrama dat haar achtervolgt, totdat ze een nieuwe vriendin maakt.
Onderwerp
Schuld, Vriendschap
Titel
Schitterend kwaad
Auteur
Rebecca James
Vertaler
Marja Borg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Beautiful malice
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Mouria, 2010
287 p.
ISBN
9789045802022 (paperback)

Besprekingen

Katherine doet alles om de tragische dood van haar zus te vergeten. Ze gaat in een andere stad wonen en verandert haar naam. Op haar nieuwe school zoekt ze weinig contact met haar medeleerlingen. Dan hoeft ze ook niets uit te leggen en kan ze haar vroegere leven verborgen houden. Maar als Alice, een van de populairste klasgenootjes, haar uitnodigt voor een exclusief feestje, kan ze niet weigeren. Ze worden vriendinnen en Katherine laat langzaam haar schild wat zakken. Het hoofdpersonage leert opnieuw plezier te maken en neemt haar sociaal leven weer op. Maar soms gedraagt Alice zich vreemd en manipulatief. Ze lijkt enkel van zichzelf te houden en alle taboes te willen doorbreken. Katherine twijfelt tussen haar eigenwaarde en de loyaliteit ten overstaan van haar vriendin. Ze raakt steeds meer verstrikt in het web van intriges dat Alice lijkt te spinnen. Uiteindelijk volgen enkele explosieve ontknopingen elkaar op waarbij alles uit elkaar spat.
Schitterend kwaad is het debuut…Lees verder
Na de moord op haar jongere geniale zusje verhuist de 17-jarige Katherine van Melbourne naar Sidney, in een poging te ontsnappen aan de media, aan haar zeer verdrietige ouders en aan haar eigen schuldgevoelens. In Sidney raakt ze bevriend met de mooie en charismatische Alice. Alice blijkt echter een geestelijk zeer beschadigde jonge vrouw te zijn, die er enkel op uit is om de levens van de mensen om haar heen te vernietigen. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Katherine (ik-verhaal), en speelt zich afwisselend af in drie verschillende periodes: de avond van de moord op haar zusje als Katherine nog maar 15 jaar is, de schoolperiode in Sidney waarin ze nieuwe vrienden leert kennen, en vijf jaar later als ze eindelijk het verleden een plekje kan geven. Een mooi opgebouwd verhaal waarin langzaam steeds meer duidelijk wordt, wat er werkelijk gebeurd is met Katherine's zus, en wat haar rol was in die gebeurtenis. Boeiende, soms ontroerende, psychologische roman met een verr…Lees verder

Schitterend kwaad

Katie woonde in Melbourne. Nadat haar zusje Rachel, een muzikaal genie, op gruwelijke wijze werd vermoord, is Katie, als Katherine, een nieuw leven begonnen in Sydney. Onder haar nieuwe naam gaat ze in de flat van haar tante Vivien wonen. Ze gaat naar Drummond High. Niemand kent haar. Wanneer het meest sympathieke meisje van de school, Alice, haar vriendin wil worden, hoopt Katherine dat ze een nieuwe start kan nemen om zo het verleden achter zich te laten. In het begin gaat alles goed. Alice is opvallend mooi, intelligent en innemend. Katherine probeert haar identiteit en haar verleden voor iedereen verborgen te houden. Maar Alice is zo onvoorspelbaar. Ze kan lief zijn, maar ook zeer vijandig en gevaarlijk. Dat begint Katherine aan de lijve te ondervinden.
Zeer spannende thriller die je tot de laatste pagina in de ban houdt. De vriendschap tussen de meisjes lijkt zo gewoon en onschuldig, maar stilaan word je je als lezer bewust van het psychotisch gedrag van één van hen en word…Lees verder

Over Rebecca James

CC BY 2.0 - Foto van/door Photographer for the National Assembly for Wales

Rebecca James (Abergavenny, 19 november 1991) is een voormalig Britse baanwielrenster.

James werd in 2009 Wereldkampioene op keirin bij de junior vrouwen. Een jaar later won ze, voor Wales op de Gemenebestspelen een zilveren medaille op de sprint en een bronzen medaille op de keirin. Tijdens de Wereldkampioenschappen baanwielrennen van 2013 in Minsk won ze de wereldtitel op zowel de sprint als de keirin. James heeft deelgenomen aan de Olympische Zomerspelen van 2016 in Rio de Janeiro, tijdens deze spelen behaalde ze een tweede plaats op de keirin en een tweede plaats op de sprint.

Palmares

Lees verder op Wikipedia