Boek
Nederlands

Zoete wraak

Rebecca James (auteur), Marja Borg (vertaler)
Een jongeman kan voor een spotprijsje een schitterende kamer huren, maar al snel gebeuren er vreemde dingen in het huis.
Extra onderwerp
THR, Avontuur/thriller/spionage
Titel
Zoete wraak
Auteur
Rebecca James
Vertaler
Marja Borg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sweet damage
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2014
333 p.
ISBN
9789021806396 (paperback)

Besprekingen

Tim Ellison kan een kamer huren in een luxevilla tegen een uitzonderlijk lage prijs, op voorwaarde dat hij af en toe boodschappen doet voor de inwonende eigenares. De praktische afspraken worden gemaakt door haar vrienden. Hoewel Tim dit alles wat raar vindt, gaat hij graag in op het aanbod, want dit laat hem toe eindelijk op eigen benen te staan. Anna, de eigenares, blijkt een mooie maar mysterieuze jongedame van wie hij geen hoogte kan krijgen.
Na een tijdje gebeuren er angstaanjagende en onverklaarbare dingen in de villa. Tim twijfelt of hij wel de juiste beslissing heeft genomen en probeert uit te vissen wat er aan de hand is. Mondjesmaat laat Anna Tim toe in haar leven en komt haar verschrikkelijke verleden naar boven. Tussen de twee ontwikkelt zich een bijzondere band, maar dat is buiten Tims ex-vriendin gerekend.
Zoete wraak is mooi opgebouwd; de personages worden beetje bij beetje uitgetekend. Het hele boek door wordt de spanning opgedreven. Tot aan de laatste…Lees verder
Als Tim voor een spotprijsje een schitterende kamer krijgt aangeboden in een grote villa met uitzicht op zee, hoeft hij niet lang na te denken. Het enige dat er tegenover staat is dat hij boodschappen moet doen voor Anna, de jonge eigenaresse die straatvrees heeft. Maar al snel gebeuren er vreemde dingen in het huis. De lezer leeft mee met Tim die in de ik-vorm en tegenwoordige tijd zijn verhaal vertelt. Zijn verhaal wordt onderbroken door korte cursief gedrukte fragmenten vanuit het personale perspectief van Anna. Gaandeweg ontdekt de lezer zo steeds meer over haar geheimzinnige verleden, maar worden er tegelijkertijd ook weer nieuwe vragen opgeroepen. Waarom gedraagt Anna zich zo vreemd? Wie is er te vertrouwen en wie niet? De zorgvuldig opgebouwde spanning zorgt ervoor dat de lezer het boek niet snel zal kunnen wegleggen. Na het positief ontvangen 'Schitterend kwaad' de tweede literaire thriller van de Australische schrijfster. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Rebecca James

CC BY 2.0 - Foto van/door Photographer for the National Assembly for Wales

Rebecca James (Abergavenny, 19 november 1991) is een voormalig Britse baanwielrenster.

James werd in 2009 Wereldkampioene op keirin bij de junior vrouwen. Een jaar later won ze, voor Wales op de Gemenebestspelen een zilveren medaille op de sprint en een bronzen medaille op de keirin. Tijdens de Wereldkampioenschappen baanwielrennen van 2013 in Minsk won ze de wereldtitel op zowel de sprint als de keirin. James heeft deelgenomen aan de Olympische Zomerspelen van 2016 in Rio de Janeiro, tijdens deze spelen behaalde ze een tweede plaats op de keirin en een tweede plaats op de sprint.

Palmares

Lees verder op Wikipedia