Boek
Nederlands

Wit als sneeuw

Salla Simukka (auteur), Sophie Kuiper (vertaler)
+1
Wit als sneeuw
×
Wit als sneeuw Wit als sneeuw
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Titel
Wit als sneeuw
Auteur
Salla Simukka
Vertaler
Sophie Kuiper
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Fins
Oorspr. titel
Valkea kuin lumi
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
188 p.
ISBN
9789044821444 (hardback)

Besprekingen

De Finse Lumikki viert vakantie in Praag. Een rustige vakantie wordt het niet, want ze ontmoet Lenka, die beweert haar zus te zijn. Kloppen Lumikki’s dromen dan toch en heeft ze echt een zusje? Via Lenka raakt Lumikki betrokken bij de duistere wereld van een sekte. Ook ontmoet ze journalist Jiři. Samen met hem wil ze alles tot de bodem uitzoeken, maar daarmee brengt ze haar leven in gevaar. En is Jiři eigenlijk wel te vertrouwen? Het verhaal, dat één week omvat, wordt vooral verteld vanuit Lumikki, maar ook vanuit diverse andere personages. In enkele cursieve gedeelten tussen de hoofdstukken komt bovendien de sekteleider aan het woord. Tussen de gebeurtenissen in het heden zijn ervaringen uit Lumikki’s verleden verweven. Ze is vroeger gepest en denkt ook veel na over een verbroken liefdesrelatie. Dit maakt het tot een overvol verhaal. De plot wordt keurig opgelost, maar Lumikki heeft nog een heleboel te verwerken na de laatste pagina. Dat geeft ruimte voor het laatste deel in deze 'Sn…Lees verder

Wit als sneeuw

Na haar akelige avontuur in eigen land (zie 'Rood als bloed'), reist Lumikki in de zomer naar Praag. Haar hoop op een ontspannende zomer wordt de bodem ingeslagen wanneer een jonge vrouw haar aanspreekt. De vrouw, Lenka, beweert haar halfzus te zijn. Lumikki is stomverbaasd. Ze wantrouwt Lenka. Maar alles wat Lenka vertelt, blijkt wel te kloppen. Sinds die dag krijgt Lumikki steeds weer dezelfde nachtmerrie die ze niet kan plaatsen. Zou Lenka het ontbrekende stukje van de puzzel zijn? Zou zij de leemtes in haar geheugen kunnen vullen?
Lumikki besluit kennis te maken met de familie waar Lenka verblijft na de dood van haar moeder. Onzet stelt ze vast dat haar halfzusje is opgenomen in een sekte. Lumikki zet alles op alles om haar zus daar weg te krijgen. Zal ze slagen in deze loodzware opdracht?
Dit is het tweede deel van de 'Snow White Trilogie'. Op de achterflap staat opnieuw een quote die me nieuwsgierig maakte. Wanneer je het verhaal hebt uitgelezen zal je vaststellen da…Lees verder

Over Salla Simukka

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sallasimukka

Salla Simukka (Tampere, 16 juni 1981) is een Finse schrijfster en ze heeft onder andere Spoorloos geschreven.

Simukka toonde al op jonge leeftijd interesse in schrijven. Ze voltooide haar eerste boek toen ze 18 was en heeft sindsdien verschillende romans geschreven, naast het vertalen van buitenlandse werken naar het Fins.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties