Boek
Engels

Herzog

Saul Bellow (auteur)
+1
Herzog
×
Herzog Herzog
In de reeks:
Genre:
Een Amerikaanse hoogleraar raakt door de wens van zijn vrouw om van hem te scheiden zo van streek, dat hij in totale ontreddering zijn werk en aanzien verliest en zich slechts met grote moeite weet te herstellen.
Titel
Herzog
Auteur
Saul Bellow
Taal
Engels
Uitgever
Londen: Penguin Books, 2019 | Andere uitgaves
357 p.
ISBN
9780141184876 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Voor ieder mens die uitvoerig bekend is met het gevoel van 'dolgedraaide hersens' moet de kennismaking met 'Herzog' wel een opluchting betekenen. Want bij Mozes Herzog, hoogleraar en net-geen-filosoof, doet dit verschijnsel zich over de gehele radius van zijn formidabele geestelijke activiteit voor, met als belangrijkste impuls de scheiding van zijn markante tweede echtgenote, die hem met zijn beste vriend bedroog. Zijn tuimelende, maar op een associatieve manier toch ordelijke gedachtenwereld houdt zich vooral bezig met het (steeds weer) zoeken naar de eigen plaats in politiek, filosofisch, maatschappelijk, ethisch, religieus, seksueel enz. opzicht in een wereld van paradoxen. 'Herzog' is een boek van een dermate overvloedige oorspronkelijkheid, dat de enige kritiek is, het te lezen en opnieuw te lezen. Met een introductie van Malcolm Bradbury (17 p.). Paperback met goede letter en marges.

Over Saul Bellow

CC BY 3.0 - Foto van/door Goran Mikic

Saul Bellow (Lachine (Montreal, Canada), 10 juni 1915 - Brookline (Massachusetts), 5 april 2005) was een Joods-Amerikaans schrijver. Zijn boeken beschrijven en onderzoeken isolatie en spirituele dissociatie van zijn hoofdpersonen.

Hij werd geboren in Lachine, een voorstad van Montreal in Canada uit Russische ouders, groeide op in Chicago, en studeerde sociologie en antropologie. Na zijn afstuderen deed hij onderzoek aan de universiteit van Wisconsin, en diende hij in de koopvaardij tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft daarna zelf lesgegeven aan de universiteiten van onder andere Minnesota, Princeton, Boston en Chicago.

Zijn eerste boek, Dangling Man, werd uitgegeven in 1944, en een aantal succesvolle fictie- en non-fictiewerken volgden, waaronder Herzog, het boek waarmee hij in 1964 doorbrak bij het grote publiek. Of het nu gaat om romantische, financiële of andere problemen, de chaos die een typische hoofdpersoon doormaakt leidt onvermijdeli…Lees verder op Wikipedia