Strip
Nederlands

De opkomst. Wall Street

Stephen Desberg (scenarist), Griffo (illustrator)
Terwijl zijn zoon zweeft tussen leven en dood, zet Jay Sherman zich schrap. No way dat hij zich als een mak lammetje overlevert aan zijn vijanden. Iemand heeft het op hem gemunt en hij is niet van plan dat over zijn kant te laten gaan! Voor niets gaat de zon op: als selfmade man heeft hij zichzelf een weg naar de top moeten knokken. Dus stroopt hij ook nu de mouwen op om zijn lot in eigen handen t
Onderwerp
American dream
Titel
De opkomst. Wall Street
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Griffo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'ascension. Wall Street
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2011
48 p. : ill.
ISBN
9789055817283 (paperback)

Besprekingen

De opkomst. Wall Street is het tweede album in het zesdelige 'Sherman', een stijlvolle minireeks van twee befaamde stripmakers over de opkomst en ondergang van een Amerikaanse zakentycoon.
Dit tweede deel pikt de draad van het eerste op en vertelt hoe Jay Sherman een lege functie vervult op de bank, nog net getolereerd door zijn schoonvader (de bankdirecteur), jaloerse collega’s, en ex-aanbidders van zijn vrouw. Veel vrienden heeft hij tot nu toe niet gemaakt, en dan verleidt hij anoniem ook nog de vrouw van de collega met wie hij het minst kan opschieten. Ondertussen haalt ook zijn misdaadverleden hem in: Sherman wordt afgeperst door de gangsterbazen voor wie hij ooit werkte. Onder druk gezet neemt hij initiatief en gaat hij in op het voorstel van een Duitse industrieel, in wiens chemische proeven hij veel geld steekt.
Tussen deze flashbacks door, die naar boven worden gebracht door enerzijds de ondervragingen van Shermans vele vijanden en anderzijds zijn verhalen a…Lees verder
Detectivestripverhaal, het tweede deel van de serie 'Sherman', met teksten van Stephen Desberg in ballonnen en tekeningen van Griffo (pseudoniem van Werner Goelen) in kleur. New York, jaren vijftig van de twintigste eeuw. Jay Sherman heeft een succesvolle carrière als zakenman. Zijn zoon Robert maakt een goede kans om de nieuwe president van de Verenigde Staten te worden – tot hij wordt vermoord. Samen met een agent van de FBI onderzoekt Jay wat er in zijn verleden fout is gegaan en stuit op een voormalige compagnon, die mogelijk uit is op wraak. Een spannend, goed getekend stripverhaal.

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties