Boek
Engels

Finders keepers : a novel

Stephen King (auteur)

Finders keepers : a novel

In de reeks:
Genre:
Nadat een psychopathische fan een beroemde schrijver heeft vermoord om zijn geld en manuscripten wordt hij voor een ander misdrijf gearresteerd; 35 jaar later gaat hij op zoek naar zijn schat.
Titel
Finders keepers : a novel
Auteur
Stephen King 1947-
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Hodder & Stoughton, 2015
370 p.
ISBN
9781473698987 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

De als kluizenaar levende schrijver John Rothstein wordt vermoord door een psychopatische fan van de schrijver. Deze is ervan overtuigd dat de schrijver meer delen heeft geschreven van zijn beroemde trilogie. Hij gaat er met geld en aantekenboekjes vandoor, maar wordt gearresteerd en tot levenslang veroordeeld. Als hij na 35 jaar vrijkomt, gaat hij op zoek naar zijn schat. Die is enkele jaren daarvoor gevonden door de tiener Pete, ook een liefhebber van de schrijver. Hij ziet de mogelijkheid om aan de boekjes te verdienen. Een confrontatie kan niet uitblijven. Dit is een vervolg op 'Mr Mercedes'*, maar feitelijk staat dit verhaal volledig op zichzelf. King (1947) blijkt weer een begenadigd verteller, doet het weer zonder allerlei bovennatuurlijke verschijnselen en wordt daardoor alleen maar overtuigender. Enige wijdlopigheid is hem niet vreemd, de confrontatie mag eerder komen, maar dat neemt niet weg dat hij de spanning erin weet te houden. Wellicht is King geïnspireerd door de ook a…Lees verder

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia