Boek
Nederlands

Zes maanden in de Siberische wouden : februari-juli 2010

Sylvain Tesson (auteur), Eef Gratama (vertaler)
+1
Zes maanden in de Siberische wouden : februari-juli 2010
×
Zes maanden in de Siberische wouden : februari-juli 2010 Zes maanden in de Siberische wouden : februari-juli 2010

Zes maanden in de Siberische wouden : februari-juli 2010

Nog voor zijn veertigste wilde de auteur van dit boek ervaren hoe het is om als kluizenaar te leven, diep in het bos. Hij houdt van extremen en dus besluit hij om zes maanden in een hut te gaan wonen, gelegen aan het Bajkalmeer in Siberië. Het dichtstbijzijnde dorp is 150 kilometer verderop, 's winters vriest het er tot -30°C en 's zomers lopen er beren rond. En toch is het leven er prachtig. Dit
Titel
Zes maanden in de Siberische wouden : februari-juli 2010
Auteur
Sylvain Tesson
Vertaler
Eef Gratama
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Dans les forêts de Sibérie : février-juillet 2010
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, 2015 | Andere uitgaves
255 p. : ill.
ISBN
9789029589130 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Eindelijk een boek uit koude streken waarin niet het 'heldendom' van de schrijver centraal staat, maar de reflectie op ons westers dagelijks leven. De Franse auteur (ook filosoof) gaat voor zes maanden in een afgelegen hut aan het Bajkalmeer wonen. Daar ontdekt hij niet alleen de leefwijze van de rafelrandfiguren van Siberië, maar ook de schoonheid van een eenvoudiger leven. Het is één grote spiegel die hij ons voorhoudt: hoe gaat jouw keuze tussen eenvoud en duurzaamheid en het moderne leven eruitzien? Het boek is doorspekt met veel interessante citaten die aanzetten tot verder nadenken. De dagboekstijl maakt het boek niet te moeilijk, maar goed toegankelijk voor de niet-filosofen onder ons.

Over Sylvain Tesson

Sylvain Tesson (Parijs, 26 april 1972) is een Frans schrijver van reisboeken. Hij heeft verschillende continenten doorkruist, vaak onder extreme omstandigheden. Zijn belevenissen, die hij vastlegde in kleine notitieboekjes, werkte hij later uit tot reisverslagen. In 2019 ontving hij de Prix Renaudot voor zijn boek La Panthère des neiges (De sneeuwpanter).

Biografie

Tesson groeide op in Chatou, een voorstad van Parijs. Hij is de zoon van de journalist Philippe Tesson (1928) en de medisch specialist Marie-Claude Tesson-Millet (1942-2014). Samen richtten zij het dagblad Le Quotidien du Médecin op. Hij heeft twee zussen, de actrice Stéphanie Tesson, geboren in 1969, en de journalist Daphné Tesson, geboren in 1978.

Sylvain Tesson volgde middelbaar onderwijs aan het Lycée Passy-Buzenval in Rueil-Malmaison. Daarna haalde hij een baccalaureaat aan het Lycée Claude-Debussy in Saint-Germain-en-Laye. Hij studeerde geogr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek