Boek
Nederlands

Ghana ga weg : roman

Taiye Selasi (auteur), Auke Leistra (vertaler)
Andere talen:

Besprekingen

In deze opmerkelijke debuutroman van de in Nigeria geboren schrijfster maken we kennis met de Nigeriaanse familie Sai. Het is een familie die in de diaspora in Amerika leeft. Aanvankelijk lijkt het een familie bestaande uit louter succesvolle mensen. Later zien we de familie uiteenvallen, het waarom hiervan komt naar voren wanneer de familie op het eind bij elkaar komt in Ghana, bij het droomhuis van hun vader, de succesvolle chirurg Dr. Sai. Normale druk.

Over Taiye Selasi

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door manfred.sause@volloeko.de

Taiye Selasi (1979) is een Brits-Amerikaanse schrijfster van Ghanese en Nigeriaanse oorsprong.

Biografie

Selasi werd geboren als oudste van een tweeling in Londen uit een artsenechtpaar, maar groeide op in Massachusetts in de Verenigde Staten. In het Yoruba betekent haar naam 'eerstgeborene van de tweeling'. Haar zus is net als haar ouders een dokter en tevens als Ghanese atlete commissielid van de Paralympische Spelen. Selasi's vader, een chirurg, heeft veel dichtbundels gepubliceerd en wordt geroemd als vooraanstaand intellectueel van Ghana. Selasi's moeder is kinderarts en daarnaast maakt ze zich sterk voor kinderrechten. Door een vroege scheiding heeft de moeder de opvoeding van de tweeling verzorgd. Ze ontmoette haar biologische vader op 12-jarige leeftijd.

Selasi is summa cum laude en Phi Beta Kappa afgestudeerd aan Yale (Amerikaanse studies) en heeft een graad in internationale relaties van de Universiteit van Oxfo…Lees verder op Wikipedia