Het verhaal van Hélène, een vrouw met een overzichtelijk leven dat draait om haar man, haar kinderen en haar kleinkinderen. Ze is een voorbeeldige echtgenote, een perfecte vrouw, geen vrouw voor overspel. Tot ze op een zomerse dag in een impulsieve bui ingaat op de avances van een vreemdeling. Een slippertje eindigt in een nachtmerrie voor het leven.
Onderwerp
Ontrouw
Titel
Overspel
Auteur
Tatiana de Rosnay
Vertaler
Martine Woudt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Spirales
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2014
166 p.
ISBN
9789047204572 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Hélène, een voorbeeldige vrouw van middelbare leeftijd, moeder, oma en echtgenote van een succesvolle uitgever, leeft in Parijs een braaf leven waarin weinig schokkende dingen gebeuren. Ze heeft nog nooit iets onbehoorlijks gedaan. Maar haar gemakkelijke rustige leventje eindigt, als ze zich in een opwelling laat verleiden door een aantrekkelijke vreemdeling. Tijdens het stevige potje vrijen krijgt de man een hartinfarct en sterft. In paniek vlucht Hélène, maar vergeet haar handtas met papieren. Uit angst om alles wat haar lief is te verliezen, besluit ze in de confrontatie met de politie de waarheid te verhullen. Maar er is meer dan alleen de politie, en langzaam werkt ze zich steeds dieper in de nesten. Boeiend, vlot leesbaar verhaal van de Franse bestsellerauteur, bekend van het verfilmde 'Haar naam was Sarah'. Het is geschreven in zeer korte hoofdstukken, waarin de spanning prima is opgebouwd. De personages zijn sterk en geloofwaardig neergezet. De gevoelens van de hoofdpersoon ko…Lees verder

Over Tatiana de Rosnay

CC BY 3.0 - Foto van/door François Collard

Tatiana de Rosnay (Neuilly-sur-Seine, 28 september 1961) is een Frans journalist en schrijfster van romans. Ze heeft een Franse vader en een Britse moeder. Haar bestseller Haar naam was Sarah verkocht meer dan drie miljoen stuks in Frankrijk en bijna twee miljoen daarbuiten. In 2010 werd het boek verfilmd.

Boeken

Tatiana de Rosnay heeft zowel Franstalige als Engelstalige boeken geschreven. In het Nederlands vertaalde werken zijn:

  • Het appartement, vert. uit het Frans (Le voisin, 2000) door Noor Koch, 2012. ISBN 9789047202905
  • Overspel, vert. uit het Frans (Spirales, 2004) door Martine Woudt, 2014. ISBN 9789047204572
  • Haar naam was Sarah, vert. uit het Engels (Sarah's key, 2006) door Monique Eggermont en Kitty Pouwels, 2007. ISBN 9789047200796. Ook verschenen in het Frans, onder de titel: Elle s'appelait Sarah. Dit boek is verfilmd in 2010.
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties