Every day is for the thief

Teju Cole (auteur)

Every day is for the thief

Genre:
Na jaren in Amerika te hebben gewoond keert een Nigeriaanse fotograaf terug naar Lagos, waar de herrie, corruptie, oplichterij, sociale ongelijkheid en het sluimerend geweld hem steeds meer tegen gaan staan.
Titel
Every day is for the thief / text and photos Teju Cole
Auteur
Teju Cole 1975-
Taal
Engels
Uitgever
London: Faber and Faber, 2014
162 p. : ill.
ISBN
9780571307920 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

De auteur (1975-) is een Nigeriaanse fotograaf en kunsthistoricus die al vanaf zijn zeventiende jaar in New York City woont. In dit boek doet hij (of zijn 'verteller') verslag van zijn terugkeer naar Lagos, de extreem grote (ca. 20 miljoen inwoners) havenstad van Nigeria waar hij opgroeide. Graag wil hij zijn wortels herkennen en zijn liefde voor de plek van zijn jeugd terugvinden, maar bijna alles wat hij ziet maakt dat onmogelijk: corruptie van politie en ambtenarij, oplichterij via email-verzoeken om geld, ruziënde automobilisten, een jongetje dat wordt gelyncht vanwege diefstal, de steeds aanwezige herrie, het herhaalde uitvallen van de elektriciteit, het overal sluimerende geweld, de sociale ongelijkheid en het alomtegenwoordige systeem van steekpenningen en afperserij dat alle vitaliteit uit de economie zuigt en uiteindelijk een onvermogen om te veranderen en de samenleving uit het moeras van apathie te trekken veroorzaakt. Een emotionele spagaat waar de verteller niet uitkomt e…Lees verder

Over Teju Cole

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Wes Washington

Teju Cole (Kalamazoo, 27 juni 1975) is een Nigeriaans-Amerikaans schrijver en kunsthistoricus. Cole verwierf bekendheid door zijn roman Open Stad.

Biografie

Tule Cole is geboren in VS en keerde met zijn ouders terug naar Lagos in Nigeria alwaar hij opgroeide. In 1992 kwam Cole terug naar de Verenigde Staten en behaalde een bachelor in 1996 aan het Kalamazoo College. Na een studie over de geschiedenis van Afrikaanse kunst aan de School of Oriental and African Studies legde hij een PhD af aan de Columbia-universiteit.

Eerbetoon

  • "Teju Cole is among the most gifted writers of his generation." omschrijving van Salman Rushdie.
  • 2012 - National Book Critics Circle Award voor Open City
  • 2012 - PEN Award van de Hemingway Foundation voor Open City
  • 2011 - Time magazine's "Best Books of the Year" voor Open C…Lees verder op Wikipedia