Een jonge Nigeriaans-Amerikaanse psychiater ontmoet tijdens zijn lange wandelingen in Manhattan verschillende mensen, associeert met zijn verleden en roept veel vragen op door zijn scherpe analyses.
Titel
Open city
Auteur
Teju Cole 1975-
Taal
Engels
Uitgever
London: Faber and Faber, 2012
259 p.
ISBN
9780571279432 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Julius (de Nigeriaans-Amerikaanse ik-verteller) probeert aan de spanningen op zijn werk als aankomend psychiater en aan de leegte van de verbroken relatie met zijn vriendin te ontkomen door lange wandelingen te maken in het multi-culturele Manhattan. Hij ontmoet mensen van uiteenlopend pluimage, bezoekt musea, winkels, een bar en geeft ondertussen zijn visie op wat hij ziet en ervaart. Moeiteloos verwerkt de Nigeriaanse-Amerikaanse auteur (1992) die is opgegroeid in Lagos, zijn bespiegelingen in autobiografische en historische gegevens en stelt grote zaken aan de orde zoals nationalisme en identiteit, emigratie, immigratie, de rassenkwestie en de vraag: ‘wat is vrijheid?’ Zijn terloopse observaties die hij soms plaatst in een historisch, mondiaal perspectief, geven geen directe antwoorden maar laten de lezer zelf zijn conclusies trekken. Dit interessante, originele debuut geeft een kleurrijk en genuanceerd beeld van de stadsbewoners, hun geschiedenis en culturele gewoontes, geschreven…Lees verder

Over Teju Cole

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Wes Washington

Teju Cole (Kalamazoo, 27 juni 1975) is een Nigeriaans-Amerikaans schrijver en kunsthistoricus. Cole verwierf bekendheid door zijn roman Open Stad.

Biografie

Tule Cole is geboren in VS en keerde met zijn ouders terug naar Lagos in Nigeria alwaar hij opgroeide. In 1992 kwam Cole terug naar de Verenigde Staten en behaalde een bachelor in 1996 aan het Kalamazoo College. Na een studie over de geschiedenis van Afrikaanse kunst aan de School of Oriental and African Studies legde hij een PhD af aan de Columbia-universiteit.

Eerbetoon

  • "Teju Cole is among the most gifted writers of his generation." omschrijving van Salman Rushdie.
  • 2012 - National Book Critics Circle Award voor Open City
  • 2012 - PEN Award van de Hemingway Foundation voor Open City
  • 2011 - Time magazine's "Best Books of the Year" voor Open C…Lees verder op Wikipedia