Boek
Nederlands

De eerste biechtmoeder : de legende van Magda Searus

Terry Goodkind (auteur), Lia Belt (vertaler)
+1
De eerste biechtmoeder : de legende van Magda Searus
×
De eerste biechtmoeder : de legende van Magda Searus De eerste biechtmoeder : de legende van Magda Searus

De eerste biechtmoeder : de legende van Magda Searus

In de reeks:
Genre:
Baraccus, de Eerste Tovenaar, pleegt zelfmoord na een reis naar de Dodenwereld en laat zijn vrouw Magda alleen achter met een raadselachtige boodschap. Prequel op 'De wetten van de magie'.
Titel
De eerste biechtmoeder : de legende van Magda Searus
Auteur
Terry Goodkind
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The first confessor
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012
511 p.
ISBN
9789024558520 (paperback)

Besprekingen

Fantasyschrijver Terry Goodkind heeft met De Omen-machine een nieuwe verhaallijn gestart die aansluit bij zijn succesvolle reeks ‘De wetten van de magie’. Daarnaast is er ook een prequel die stilstaat bij het ontstaan van het zwaard van de waarheid en de biechtmoeder, twee elementen die een belangrijke rol spelen in zijn universum. Wie niet vertrouwd is met Goodkinds werk zal merken dat het niet zo eenvoudig is om in zijn (magisch) universum te stappen, ook al doet hij moeite om de belangrijkste zaken te duiden en is achtergrondkennis nergens nodig om het verhaal te volgen. Het mag zelfs vreemd heten dat Goodkind met zijn roman min of meer midden in een verhaal valt en slechts mondjesmaat vrijgeeft wat er voor de start van het boek gebeurd is.
Uit de eerste hoofdstukken van De eerste biechtmoeder wordt duidelijk dat de eerste tovenaar en de facto leider van de Nieuwe Wereld, Barracus, zelfmoord heeft gepleegd nadat hij naar de Tempel van de Winden in de onderwereld …Lees verder
In de elfdelige bestseller-fantasysaga 'De wetten van de magie' zijn Richard Rahl en Kahlan Amnell de hoofdfiguren. Kahlan is afstammelinge van de biechtmoeders. De allereerste biechtmoeder was Magda Searus, die leefde in een tijd ver voor die van Richard en Kahlan. Magda was de vrouw van de Eerste Tovenaar Baraccus. Kort na een reis naar de dodenwereld pleegt Baraccus zelfmoord. Magda – die zich niet kan voorstellen dat Baraccus zichzelf van het leven zou willen beroven – blijft verloren achter. Ze vindt een briefje met een laatste boodschap van hem aan haar: 'Het is je lot om waarheid te vinden'. Fantasyverhaal, een lijvige prequel op 'De wetten'. Voor de fans van die serie. Kleine druk.

Over Terry Goodkind

Terry Goodkind (Omaha, Nebraska, 1 mei 1948 - 17 september 2020) was een Amerikaans schrijver van fantasyromans.

Hij is bekend van zijn elfdelige serie The Sword of Truth (De wetten van de magie), waarvan het eerste deel in 1994 en het laatste deel in 2007 verscheen. Volgens een telling uit 2006 door Publishers Weekly waren er op dat moment wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in twintig verschillende talen. Goodkind's werk werd vooral beïnvloed door het objectivisme van zijn favoriete auteur Ayn Rand.

Biografie

Goodkind werd in 1948 geboren in Omaha, Nebraska (VS). Al op jonge leeftijd kwam hij erachter dat hij dyslectisch was. Dit maakte hem een langzaam lezer, en ook maakte hij veel schrijffouten. Na een voortijdig afgebroken opleiding werkte Goodkind onder meer als meubelmaker, vioolbouwer en restaurator van zeldzame en exotische voorwerpen. Voordat hij zijn schrijverscarrière begon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties