Boek
Nederlands

Fantoom : de tiende wet van de magie

Terry Goodkind (auteur), Emmy Van Beest (vertaler), Lia Belt (vertaler)
Kahlan Amnell ontwaakt zonder herinneringen en valt in handen van de Zusters van de Duisternis. Haar grote liefde Richard Rahl, de Zoeker, speurt met grote gedrevenheid naar haar. Kahlan probeert haar verloren identiteit te achterhalen, maar beseft dat een duister kwaad haar met lichaam en ziel zal opeisen als zij daarin slaagt.
Extra onderwerp
magie, fantasy
Titel
Fantoom : de tiende wet van de magie
Auteur
Terry Goodkind
Vertaler
Emmy Van Beest Lia Belt Marion Drolsbach
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Phantom
Editie
9
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2013
656 p. : ill.
ISBN
9789024522415 (hardback)

Besprekingen

Fantoom, het tiende en voorlaatste deel in de reeks 'De Wetten Van De Magie', gaat gewoon verder waar we bij deel negen waren gebleven. Zo hoort het ook in een langdurige fantasyreeks, horen we u denken, maar dan kent u de manier waarop Terry Goodkind het aanpakt nog niet zo goed. De auteur begaat namelijk meermaals de fout om eindeloos uit te weiden, telkens weer nieuwe personages te introduceren die soms sneller zijn verdwenen dan we ze hadden opgemerkt, en ? het jammerlijkste ? eindeloos te herkauwen. Telkens als er wat gebeurt, vindt Goodkind het namelijk nodig om die gebeurtenis te kaderen in alles wat voorheen in de reeks gebeurd is, en dat ook nog eens uitgebreid de revue te laten passeren. De reeks rond Richard Cypher (aka Richard Rahl) is iets bevattelijker en korter dan andere reeksen van Goodkind, maar ook hierin worden regelmatig sprongen in de tijd gemaakt om een en ander te verduidelijken.

Kahlan, de vrouw van Richard, is nog steeds vermist, en lijkt onder…Lees verder
In dit deel van de serie 'De wetten van de magie' zijn de hoofdpersonen naar elkaar op zoek. Kahlan, onder de vloek van vergetelheid, is ontvoerd door Zusters van de Duisternis die haar gebruiken als een slavin. Ze weet niet wie zij is, maar ontdekt gaandeweg dat zij voor haar ontvoersters van groot belang is en dus wel bijzondere gaven moet hebben. Meestertovenaar Richard, haar echtgenoot, probeert haar met al zijn magische gaven te vinden. Richard moet al zijn krachten inzetten om zijn mensen te verdedigen tegen Keizer Jagang, een machtige religieuze leider wiens fanatieke volgelingen zijn leer te vuur en te zwaar trachten te verspreiden. De wegen van Kahlan en Richard leiden onontkoombaar naar elkaar toe, maar het lijkt niet de vreugdevolle hereniging te worden waarvan zij droomden: Kahlan wordt in het legerkamp gevangen gehouden door de Keizer, en Richard wordt als oorlogsbuit naar hem toegebracht... De uitgebreide beschrijving van de subtractieve en de additieve magie met al haar…Lees verder

Over Terry Goodkind

Terry Goodkind (Omaha, Nebraska, 1 mei 1948 - 17 september 2020) was een Amerikaans schrijver van fantasyromans.

Hij is bekend van zijn elfdelige serie The Sword of Truth (De wetten van de magie), waarvan het eerste deel in 1994 en het laatste deel in 2007 verscheen. Volgens een telling uit 2006 door Publishers Weekly waren er op dat moment wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in twintig verschillende talen. Goodkind's werk werd vooral beïnvloed door het objectivisme van zijn favoriete auteur Ayn Rand.

Biografie

Goodkind werd in 1948 geboren in Omaha, Nebraska (VS). Al op jonge leeftijd kwam hij erachter dat hij dyslectisch was. Dit maakte hem een langzaam lezer, en ook maakte hij veel schrijffouten. Na een voortijdig afgebroken opleiding werkte Goodkind onder meer als meubelmaker, vioolbouwer en restaurator van zeldzame en exotische voorwerpen. Voordat hij zijn schrijverscarrière begon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties