Boek
Nederlands

Het zwaard van de waarheid : de eerste wet van de magie

Terry Goodkind (auteur), Max Schuchart (vertaler)
+1
Het zwaard van de waarheid : de eerste wet van de magie
×
Het zwaard van de waarheid : de eerste wet van de magie Het zwaard van de waarheid : de eerste wet van de magie

Het zwaard van de waarheid : de eerste wet van de magie

In de reeks:
Genre:
De eenvoudige boszoeker Richard Cypher redt in Westland het leven van een geheimzinnige vrouw en wordt daardoor meegesleept in een maalstroom van gebeurtenissen die zijn lot en dat van de wereld bepaalt.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Het zwaard van de waarheid : de eerste wet van de magie
Auteur
Terry Goodkind
Vertaler
Max Schuchart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wizard's first rule
Editie
21
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012
784 p. : ill.
Aantekening
Eerder uitg. o.d.t : De eerste wet van de magie
ISBN
9789024557226 (hardback)

Besprekingen

Richard Cypher is een eenvoudige boszoeker in Westland, de enige natie van het oorspronkelijke, in drieën gesplitste land dat vrij is van magie. In het Middenland en vooral in D'Hara heersen de tovenaars, met als gevaarlijkste Darken Rahl, die de opperheerschappij nastreeft. Wanneer Richard Kahlan de Belijdster uit het Middenland redt van de moordenaars van Rahl, verandert zijn hele leven. De Amerikaanse schrijver Terry Goodkind schaart zich met deze fantasy-roman in de traditie van de 'queeste-romans', waarbij de held in het begin onwetend is van zijn talenten en van de toestand van de wereld en gaandeweg met de hulp van anderen erin slaagt zijn wereldbeeld te verfijnen en zijn talenten te ontwikkelen. Deze roman is ouderwets episch, een beetje hoogdravend van stijl en af en toe wat uitleggerig, maar daartegenover staat dat Goodkind een sterke fantasie heeft en de lezer kan doen meeleven met Richard en Kahlan en een heleboel andere personages. Kleine druk.

Over Terry Goodkind

Terry Goodkind (Omaha, Nebraska, 1 mei 1948 - 17 september 2020) was een Amerikaans schrijver van fantasyromans.

Hij is bekend van zijn elfdelige serie The Sword of Truth (De wetten van de magie), waarvan het eerste deel in 1994 en het laatste deel in 2007 verscheen. Volgens een telling uit 2006 door Publishers Weekly waren er op dat moment wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in twintig verschillende talen. Goodkind's werk werd vooral beïnvloed door het objectivisme van zijn favoriete auteur Ayn Rand.

Biografie

Goodkind werd in 1948 geboren in Omaha, Nebraska (VS). Al op jonge leeftijd kwam hij erachter dat hij dyslectisch was. Dit maakte hem een langzaam lezer, en ook maakte hij veel schrijffouten. Na een voortijdig afgebroken opleiding werkte Goodkind onder meer als meubelmaker, vioolbouwer en restaurator van zeldzame en exotische voorwerpen. Voordat hij zijn schrijverscarrière begon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties