Boek
Nederlands

Zuilen der schepping : de zevende wet van de magie

Terry Goodkind (auteur), Josephine Ruitenberg (vertaler)
+1
Zuilen der schepping : de zevende wet van de magie
×
Zuilen der schepping : de zevende wet van de magie Zuilen der schepping : de zevende wet van de magie

Zuilen der schepping : de zevende wet van de magie

In de reeks:
Genre:
De jonge vrouw Jenssen ontdekt dat ze een dochter is van de tovenaar Darken Rahl; ze wordt door donkere machten tegen Richard Rahl opgezet.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Zuilen der schepping : de zevende wet van de magie
Auteur
Terry Goodkind
Vertaler
Josephine Ruitenberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The pillars of creation
Editie
12
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
655 p. : ill.
ISBN
9789024550517 (hardback)

Besprekingen

In dit zevende deel van 'De wetten van de magie' spelen niet de uit eerdere delen bekende hoofdpersonen Richard en Kahlan de hoofdrol. Zij komen er pas op het eind bij. In de rest van het boek is Jennsen, de halfzus van Richard, de belangrijkste hoofdpersoon. Daarmee brengt Goodkind heel handig variatie in zijn reeks, en die is in zo'n serie lijvige boeken broodnodig.

Het verhaal begint wanneer Jennsen het lijk van een soldaat vindt. Het lijkt een D'Haraanse soldaat te zijn en daardoor zullen zij en haar moeder opnieuw moeten vluchten. Haar hele leven proberen ze al te ontsnappen aan Meester Rahl, de vader van Jennsen, die al zijn nakomelingen zonder de Gave wil doden. Iedere keer wanneer de soldaten te dicht bij komen, trekken zij verder. Zij gaan er vanuit dat de nieuwe Meester Rahl, Richard dus, datzelfde nastreeft, onbewust van het feit dat Richard een heel andere heerser is, onbewust ook van het feit dat Richard niet eens weet dat hij een halfzuster heeft. De behulpzame zw…Lees verder
De jonge vrouw Jenssen Daggett uit D'Hara wordt voortdurend gekweld door stemmen die haar onmenselijke dingen toefluisteren. Pas wanneer ze uit D'Hara moet vluchten in gezelschap van de witharige vreemdeling Sebastiaan, leert ze dat ze in feite een dochter van de befaamde tovenaar Darken Rahl is, de stamvader van de Rahl-dynastie: mensen met magische en profetische gaven die ze meestal voor kwade doeleinden aanwenden. Zij heeft echter de gave niet... In dit zevende deel van de reeks zijn ook Richard Rahl en zijn vrouw Kahlan van de partij. Omwille van zijn complexe wereld en de veelheid van personages heeft Goodkind het soms moeilijk om het evenwicht te houden tussen heroïek en personages van vlees en bloed, tussen archetype en menselijkheid, maar het is ook net door de complexheid van zijn personages en zijn wereld dat deze reeks, hoewel een beetje langdradig, toch niet verveelt. Fantasy die uitstijgt boven het gemiddelde. Kleine druk.

Over Terry Goodkind

Terry Goodkind (Omaha, Nebraska, 1 mei 1948 - 17 september 2020) was een Amerikaans schrijver van fantasyromans.

Hij is bekend van zijn elfdelige serie The Sword of Truth (De wetten van de magie), waarvan het eerste deel in 1994 en het laatste deel in 2007 verscheen. Volgens een telling uit 2006 door Publishers Weekly waren er op dat moment wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in twintig verschillende talen. Goodkind's werk werd vooral beïnvloed door het objectivisme van zijn favoriete auteur Ayn Rand.

Biografie

Goodkind werd in 1948 geboren in Omaha, Nebraska (VS). Al op jonge leeftijd kwam hij erachter dat hij dyslectisch was. Dit maakte hem een langzaam lezer, en ook maakte hij veel schrijffouten. Na een voortijdig afgebroken opleiding werkte Goodkind onder meer als meubelmaker, vioolbouwer en restaurator van zeldzame en exotische voorwerpen. Voordat hij zijn schrijverscarrière begon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties