Boek
Nederlands

Niets is ooit

Toni Coppers (auteur)
+1
Niets is ooit
×
Niets is ooit Niets is ooit

Niets is ooit

In de reeks:
Genre:

Besprekingen

In dit debuut introduceert Toni Coppers reiziger terug van weggeweest en kunsthandelaar tegen wil en dank Simon de Vere, en inspecteur Kunstcriminaliteit Liese Meerhout: twee dynamische en sterk emotioneel geladen personages die ongetwijfeld nog meer gestalte zullen krijgen in volgende delen. De spanning in dit debuut is van een vrij laag gehalte, maar de auteur doet er alles aan om zijn twee hoofdpersonages in hun gevoelswereld en gemeenschappelijke leefwereld te situeren: het hedendaagse Brussel, met zijn vele culturele en culinaire attracties en zijn multiculturele uitstraling.

Simon, pas teruggekeerd van een lang verblijf in Zuidoost-Azië, wordt kort daarop geconfronteerd met de plotse dood van zijn vader, ten gevolge van een auto-ongeluk in het zuiden van Frankrijk. Robert de Vere laat zijn zoon een antiek- en kunsthandel na, een erfenis die bij Simon talloze vragen doet rijzen over hun relatie, die na de dood van zijn moeder sterk is bekoeld. De onzekerheid met betrekkin…Lees verder
De Vlaamse auteur (1962) schreef al twee misdaadromans, maar dit is de eerste (in een reeks?) met Simon de Vere, communicatieadviseur bij musea en andere kunstinstellingen te Brussel. Het boek heeft twee verhaallijnen. Simons vader Robert, kunsthandelaar, pleegt zelfmoord. En een vriend van Robert blijkt betrokken bij het vervalsen van Afrikaanse kunst. Deze twee zaken lijken iets met elkaar te maken te hebben, maar dat blijkt niet het geval. Het boek kabbelt geruime tijd voort, met veel informatie over Brussel en de hoofdpersonen (als Simon en de vrouwelijke inspecteur Liese Meerhout). Pas tegen het einde wordt het wat spannender, de ontknoping is verrassend. Toch wel een aardig boek. Paperback met duidelijke druk.

Over Toni Coppers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door AnnickLambertL8

Toni Coppers (Sint-Truiden, 6 september 1961) is een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij werd vooral bekend door zijn serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout.

Loopbaan

Coppers debuteerde in 1995 met De Beha van Madonna, brieven van een reiziger, waarin hij literaire reisbrieven schreef aan vrienden en bekenden. In die tijd was hij reisjournalist voor Radio 1, en produceerde hij meerdere reisprogramma's bij de openbare omroep, zoals Gewoonweg, Lopend Vuur en Het Landhuis.

In 2005 begon Coppers als thrillerschrijver met Dixit, het hilarische verhaal van communicatiegoeroe David Cleeffs, een jaar later gevolgd door de sequel op Dixit, Heilige Nachten. Het zijn eerder komische boeken dan thrillers, en ze nemen de wereld van de spindoctors, woordvoerders en 'communicatiedeskundigen' op de korrel. Beide boeken horen thuis in de Angelsaksische tra…Lees verder op Wikipedia

Suggesties