Boek
Engels

Broken ground

Val McDermid (auteur)
Wanneer er in een Schots veenmoeras twee oude motorfietsen en een recent lijk worden opgegraven, ontdekken inspecteur Pirie en haar jonge assistente dat deze zaak al ergens ver in het verleden is begonnen.
Titel
Broken ground
Auteur
Val McDermid
Taal
Engels
Uitgever
London: Little, Brown, 2018
422 p.
ISBN
9781408709351 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Wanneer er in een Schots veenmoeras niet alleen twee oude motorfietsen maar ook een recent lijk worden opgegraven, komen politie-inspecteur Karen Pirie en haar jonge assistent als eerste bij de vindplek. Eerst houden zij zich bezig met de mensen die het lijk hebben gevonden en met de bijna té charmante man op wiens land zich dit allemaal afspeelt, maar al spoedig wordt duidelijk dat deze zaak al ergens ver in het verleden is begonnen. Leuke personages met af en toe flink stekelige relaties, verschillende plotlijnen die toch niet verwarrend werken, aardige afleidingsmanoeuvres, ergerlijke tegenwerking van een onsympathieke leidinggevende, degelijk forensisch speurwerk, locaties in de stad (Edinburgh) én op het ruige Schotse platteland, en een niet spectaculair maar wel sterk centraal plot met wortels in 1945. Een smakelijke, lang uitgesponnen maar steeds interessante politieroman zonder geweld of extreme spanning maar met een sterk plot dat de lezer geboeid blijft houden. Deel 5* met D…Lees verder

Over Val McDermid

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Val McDermid (4 juni 1955) is een Schots schrijfster van misdaadboeken. Ze is vooral bekend geworden met haar serie thrillers waarin Dr. Tony Hill de hoofdrol speelt.

McDermid is opgegroeid in het Schotse Kirkcaldy, waar ze de Kirkcaldy Highschool bezocht. Ze studeerde aan het St. Hilda's College aan de Universiteit van Oxford en ging na haar studie aan de slag als journaliste. Ook was ze korte tijd toneelschrijfster.

In 1987 behaalde ze haar eerste succes met de roman Report for Murder, de eerste in de reeks rond de lesbische journaliste Lindsay Gordon. Homoseksualiteit is een regelmatig terugkerend thema in haar boeken. Ze schreef ook een reeks rond de vrouwelijke privé-detective Kate Brannigan en een rond de profiler dr. Tony Hill, die de basis vormde voor de ITV-misdaadreeks Wire in the Blood.

Bibliografie