Boek
Engels

Out of bounds

Val McDermid (auteur)
Een DNA-test op een in coma liggende jongen toont een verband met een aanranding en moord van twintig jaar geleden, maar het probleem van DCI Karen Pirie is dat de jongen geadopteerd is en zijn biologische vader onbekend is.
Extra onderwerp
THR
Titel
Out of bounds
Auteur
Val McDermid
Taal
Engels
Uitgever
London: Little, Brown, 2016
421 p.
ISBN
9781408706916 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Een jongen ligt in coma na een ritje in een gestolen auto waarbij zijn drie kameraden zijn omgekomen. Verrassing als uit zijn DNA-test overeenkomst blijkt met het DNA dat twintig jaar eerder gevonden is bij de moord op een jonge vrouw. DCI Karen Pirie van de Schotse Historic Crime Unit is belast met de zaak, maar komt niet verder als blijkt dat de jongen geadopteerd is, zodat zijn vader onbekend is. Er volgt een strijd voor de Schotse rechtbank om de adoptiegegevens in handen te krijgen. Daarnaast is Karen geïnteresseerd in een verdacht sterfgeval, officieel zelfmoord, maar Karen heeft haar twijfels. Karen Pirie is een intelligente en toegewijde politievrouw met een enorme staat van dienst, die echter worstelt met een groot persoonlijk verlies. Ook heeft ze problemen met haar baas die een hekel aan haar heeft. En haar assistent is niet al te snugger. Allemaal ingrediënten voor een interessant en knap opgebouwde thriller die zonder veel schokkende passages de lezer sterk geboeid houdt…Lees verder

Over Val McDermid

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Val McDermid (4 juni 1955) is een Schots schrijfster van misdaadboeken. Ze is vooral bekend geworden met haar serie thrillers waarin Dr. Tony Hill de hoofdrol speelt.

McDermid is opgegroeid in het Schotse Kirkcaldy, waar ze de Kirkcaldy Highschool bezocht. Ze studeerde aan het St. Hilda's College aan de Universiteit van Oxford en ging na haar studie aan de slag als journaliste. Ook was ze korte tijd toneelschrijfster.

In 1987 behaalde ze haar eerste succes met de roman Report for Murder, de eerste in de reeks rond de lesbische journaliste Lindsay Gordon. Homoseksualiteit is een regelmatig terugkerend thema in haar boeken. Ze schreef ook een reeks rond de vrouwelijke privé-detective Kate Brannigan en een rond de profiler dr. Tony Hill, die de basis vormde voor de ITV-misdaadreeks Wire in the Blood.

Bibliografie