Boek
Engels

The skeleton road

Val McDermid (auteur)
+1
The skeleton road
×
The skeleton road The skeleton road

The skeleton road

In de reeks:
Genre:
In een verlaten schoolgebouw in Edinburgh wordt het skelet van een man gevonden. Al gauw blijkt dat het om een misdaad gaat en cold case detective Karen Price moet de toedracht achterhalen.
Titel
The skeleton road
Auteur
Val McDermid
Taal
Engels
Uitgever
London: Sphere, 2015
455 p.
ISBN
9780751551280 (paperback) 9780751558470 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

In een verlaten schoolgebouw in Edinburgh wordt het skelet van een man gevonden. Al gauw blijkt dat het om een misdaad gaat en cold case detective Karen Price heeft de zware taak om de toedracht hiervan te achterhalen. De zaak blijkt ingewikkelder dan ze verwacht. Er zitten veel verhaallijnen in deze thriller; het conflict in voormalig Joegoslavië, een liefdesverhaal, een moordzaak, de jacht van het oorlogstribunaal op een lek in hun eigen organisatie en een serie van moorden op oorlogsmisdadigers. Enzovoort. Het zijn de juiste ingrediënten, echter het lukt McDermid niet om het verhaal echt vorm en spanning te geven. Er is te weinig cohesie, en het is vrij voorspelbaar wie achter de moorden zit en de verhalen komen te weinig bij en door elkaar. Jammer, want McDermid heeft duidelijk haar research gedaan. Normale druk, ruime interlinie.

Over Val McDermid

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Val McDermid (4 juni 1955) is een Schots schrijfster van misdaadboeken. Ze is vooral bekend geworden met haar serie thrillers waarin Dr. Tony Hill de hoofdrol speelt.

McDermid is opgegroeid in het Schotse Kirkcaldy, waar ze de Kirkcaldy Highschool bezocht. Ze studeerde aan het St. Hilda's College aan de Universiteit van Oxford en ging na haar studie aan de slag als journaliste. Ook was ze korte tijd toneelschrijfster.

In 1987 behaalde ze haar eerste succes met de roman Report for Murder, de eerste in de reeks rond de lesbische journaliste Lindsay Gordon. Homoseksualiteit is een regelmatig terugkerend thema in haar boeken. Ze schreef ook een reeks rond de vrouwelijke privé-detective Kate Brannigan en een rond de profiler dr. Tony Hill, die de basis vormde voor de ITV-misdaadreeks Wire in the Blood.

Bibliografie