Isle of dogs

Wes Anderson (regisseur), Bryan Cranston (uitvoerder), Koyu Rankin (uitvoerder)
Wanneer de burgemeester van Megasaki City alle honden verbant naar een eiland dat dient als vuilnisbelt gaat zijn 12-jarige pleegzoon Atari op zoek naar zijn hond Spots.
Titel
Isle of dogs / directed and screenplay by Wes Anderson
Regisseur
Wes Anderson
Uitvoerder
Bryan Cranston  (stem) Koyu Rankin  (stem) Edward Norton  (stem) Bill Murray  (stem) Jeff Goldblum  (stem) Scarlett Johansson  (stem) Tilda Swinton  (stem)
Componist
Alexandre Desplat 1961-
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 97 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8712626073314

Andere formaten:

Besprekingen

Stop-motion animatiefilm van Wes Anderson (Fantastic Mr. Fox; The Grand Budapest Hotel). In de nabije toekomst wordt de Japanse stad Megasaki City getroffen door een uitbraak van hondengriep. De corrupte burgemeester van de stad, zelf een kattenliefhebber, besluit alle honden te verbannen naar een eiland dat dient als vuilstort van de stad. Daarbij is ook Spots, de hond van zijn 12-jarige pleegzoon Atari. Atari steelt een vliegtuigje en landt op het eiland, waar hij hulp krijgt van een groep honden in zijn zoektocht naar Spots. Intussen ontdekt een Amerikaanse uitwisselingsstudente dat de honden slachtoffer zijn van een overheidscomplot. Sommige critici beschuldigen Anderson van culturele toe-eigening en raciale stereotypering, maar Anderson zelf ziet de vele Japanse elementen als een hommage aan de Japanse kunst en cultuur. De recensenten geven 3 1/2 - 4 sterren. Fabian Melchers (Telegraaf 9-5-’18) noemt het verhaal ‘rechtlijnig’ en ziet teveel Japanse clichés, maar concludeert: ‘Een…Lees verder

Over Wes Anderson

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Diana Ringo

Wesley Wales (Wes) Anderson (Houston (Texas), 1 mei 1969) is een Amerikaans regisseur en scenarist van films en commercials. Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Texas. Hij heeft veel samengewerkt met Owen Wilson, die hij ontmoette tijdens een toneelschrijfcursus aan de universiteit. Hij heeft meer dan dertig belangrijke filmprijzen gewonnen en drie Oscar-nominaties in de wacht gesleept.

Filmografie

  • Bottle Rocket (korte film) (1994)
  • Bottle Rocket (1996)
  • Rushmore (1998)
  • The Royal Tenenbaums (2001)
  • The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)
  • Hotel Chevalier (korte film) (2007)
  • The Darjeeling Limited (2007)
  • Fantastic Mr. Fox (2009)
  • Moonrise Kingdom (2012)
  • Castello Cavalcanti (korte film) (2013)
  • The Grand Budapest Hotel (2014)
  • Isle of Dogs…Lees verder op Wikipedia