Boek
Frans

L'outrage fait à Sarah Ikker : roman. Tome 1

Yasmina Khadra (auteur)

L'outrage fait à Sarah Ikker : roman. Tome 1

Genre:
Als de vrouw van een politie-inspecteur in hun eigen huis wordt verkracht, gaat haar man fanatiek achter de dader aan.
Titel
L'outrage fait à Sarah Ikker : roman. Tome 1
Auteur
Yasmina Khadra
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Julliard, 2019
275 p.
ISBN
9782260053217 (paperback)

Besprekingen

De Algerijnse auteur Yasmina Khadra (1955, pseudoniem van Mohammed Moulessehoul) die vaak aandacht heeft besteed aan het gewelddadige fundamentalisme in zijn land, kiest in deze roman voor de detective. De vrouw van een jonge politie-inspecteur wordt in hun eigen huis verkracht. De man gaat fanatiek op zoek naar de dader. Maar wat verwijt hij zijn vrouw? Is zijn mannelijke eer aangetast? In dit eerste deel wordt al wat ontrafeld. Verdere ontwikkelingen volgen in deel twee. Het verhaal met talrijke intriges speelt zich af in Tanger, Marokko, in rijke, vooraanstaande kringen. Overal is corruptie en machtsmisbruik, ook bij de politie. Met vaart geschreven detective met veel dialoog, af en toe in populaire spreektaal.

Over Yasmina Khadra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Yasmina Khadra (Arabisch: ياسمينة خضراء, wat betekent 'groen jasmijn') is het pseudoniem van de Algerijnse schrijver Mohammed Moulessehoul (Kenadsa, 10 januari 1955, Wilaya van Béchar in de Algerijnse Sahara). Zijn boeken zijn vertaald in meer dan 22 landen.

Biografie

Moulessehoul koos in 1997 met de roman Morituri het schrijven onder een pseudoniem. Voor verschillende redenen deed hij dat, waaronder het onderduiken. Het geeft hem de mogelijkheid zich te distantiëren van zijn militaire verleden en brengt hem dichter bij zijn favoriete thema: onverdraagzaamheid. Hij koos ervoor Algerijnse vrouwen te huldigen en vooral zijn vrouw, met haar twee namen: Yasmina Khadra. Khadra onthult zijn mannelijke identiteit in 2001 met de publicatie van zijn autobiografische roman De schrijver (L'Écrivain) en zijn hele identiteit in L'imposture des mots in 2002.

Hij verwierf internationale bekendhe…Lees verder op Wikipedia