Livre
Anglais

Love and treasure

Ayelet Waldman (auteur)
Wanneer een jonge Amerikaanse luitenant aan het eind van de Tweede Wereldoorlog een trein moet bewaken vol goederen die zijn gestolen van Hongaarse joden, maken zijn meerderen het hem niet makkelijk.
Titre
Love and treasure
Auteur
Ayelet Waldman
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
London: Two Roads, 2014
436 p.
ISBN
9781444763119 (paperback)

Commentaires

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog vinden de Amerikanen in Salzburg een trein vol gestolen goederen. Jack Weiseman, een jood uit New York, moet de trein bewaken. Hij vat zijn taak zeer serieus op, maar telkens eisen zijn meerderen goederen uit de trein op. Langzaam verdwijnen er steeds meer spullen. Zeventig jaar later geeft Jack vlak voor zijn dood een kostbare hanger aan zijn kleindochter. Hij heeft hem destijds gestolen, en hij vraagt zijn kleindochter om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Na lang zoeken vindt zij een nakomeling in Israël. Dit op historische feiten gebaseerde boek speelt zich zowel in het heden als in het verleden af. Het laatste deel speelt zich nog ver voor de Tweede Wereldoorlog af, en het geeft een beeld van de joodse maatschappij in Hongarije aan het begin van de 20e eeuw. De schrijfstijl is aangepast aan de tijd die wordt beschreven, waardoor het ene deel lastiger te lezen is dan het andere. Er zijn meer beschrijvingen dan dialogen en acties. Al met …Lire la suite

À propos de Ayelet Waldman

Ayelet Waldman née le 11 décembre 1964 à Jérusalem est une romancière, essayiste, scénariste et activiste pacifiste israélo-américaine.

Biographie

Les grands-parents, tant maternels que paternels, d'Ayelet Waldman ont émigré d'Ukraine vers l'Amérique du Nord au début du XXe siècle. Son père emménage en Israël après avoir rencontré sa mère. Après la guerre des Six Jours en 1967, sa famille s'installe à Montréal, puis dans le Rhode Island et finalement à Ridgewood dans le New Jersey.

Ayelet Waldman étudie la psychologie et les sciences politiques à l'université Wesleyan, où elle obtient son diplôme en 1986. Elle part en Israël en 1986 pour faire son alya dans un kibboutz mais n'y reste que 6 mois. Elle y apprend l'hébreu. De retour aux État…En lire plus sur Wikipedia