Livre
Néerlandais

Scharlakenrode kroon

Cinda Williams Chima (auteur), Eisso Post (traducteur)
Koningin Raisa en Han proberen samen het Koniginnenrijk te redden van een burgeroorlog. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra subject
zwarte magie, fantasy
Titre
Scharlakenrode kroon
Auteur
Cinda Williams Chima
Traducteur
Eisso Post
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The crimson crown
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012
479 p.
Note
‘Zwarte Kunst’ en ‘De zeven koninkrijken’ zijn twee reekstitels voor dezelfde reeks
ISBN
9789024558360 (paperback)

Commentaires

Met Scharlakenrode kroon bereikt Cinda Williams Chima’s serie ‘Zwarte kunst’ een conclusie. Opnieuw volgen we de avonturen van de magisch begaafde Han Alister en zijn geliefde koningin, Raisa. Na de onopgeloste moord op haar moeder is Raisa nu koningin van de Fells. Voormalig dief Han Alister is haar lijfwacht en heeft de grootste moeite om het hoofd te bieden aan verschillende tegenstanders. Niet alleen is er dreiging van buiten het rijk, ook in de binnenlandse politiek ligt het gevaar op de loer, vanuit de magiërraad en de inheemse clanvolkeren die koningin Raisa beide willen manipuleren volgens hun eigen agenda. Bovendien heerst er onrust in het leger van de Fells en is er een seriemoordenaar actief onder de magische bevolking. Ondertussen worstelen Han en Raisa met hun verboden gevoelens voor elkaar, moet Han proberen voorzitter van de magiërraad te worden en moet het mythische Arsenaal van de Magisch Begaafde Koningen na duizend jaar worden opgespoord.
Williams Chima…Lire la suite
Vierde en laatste deel (niet los leesbaar) van een fantasyserie. Raisa, nu koningin, en Han proberen het Koninginnenrijk te redden van diverse slechteriken, daarbij flink gehinderd door hun geheime liefde voor elkaar. Dit deel is wat haastiger geschreven dan de vorige drie. De plotwendingen buitelen over elkaar heen, waarbij de auteur het cliché niet schuwt. De afloop is dan ook voorspelbaar, maar toch bevredigend. De losse eindjes worden aan elkaar geknoopt en we krijgen zelfs nog een onverwachte onthulling tegen het einde. Net als in eerdere delen laat de vertaling te wensen over, met name van het straatjargon. Normale druk. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Cinda Williams Chima

Cinda Williams Chima, née en 1952 à Springfield en Ohio, est une auteure américaine de fantasy pour jeunes adultes.

Biographie

Née en 1952, Cinda Williams Chima est diplômée de l’université Case Western Reserve et de l’université d'Akron où elle est professeure. Chima est un membre actif de la Société des auteurs et illustrateurs de livres pour la jeunesse, et de la Science Fiction and Fantasy Writers of America.

Elle est animatrice et intervenante dans des conférences d'écritures pour la Northern Ohio SCBWI Conference, la Western Reserve Writers' Conference, et la Skyline Writing Conference.

Elle parle fréquemment pour les jeunes écrivains et lecteurs dans les écoles et dans les bibliothèques des États-Unis…En lire plus sur Wikipedia